Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Θρυλική επέτειος




Ο εκνευρισμός μου δεν λέει να κοπάσει από την Κυριακάτικη αντιμετώπιση της διαιτησίας που συνεχίστηκε και στις πειθαρχικές αποφάσεις της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, μέσω των οποίων θεωρήθηκε σκόπιμο να μην παραπεμφθεί ο διαιτητής Σιδηρόπουλος. Δεν μ’ αρέσει να γενικεύω, ωστόσο ο συνδυασμός αστυνομικού και διαιτητή (των δυο ιδιοτήτων του Σιδηρόπουλου) είναι εκπληκτικός.

Σαν σήμερα, λοιπόν, είχαμε προ 13 ετών τον εκπληκτικό αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια μεταξύ ΑΕΚ- Ολυμπιακού. Ενός αγώνα που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για επεισόδια που είχαν δημιουργηθεί 1 μήνα πριν την διεξαγωγή της εν λόγω αναμέτρησης. Η Δίκη, αποφασίστηκε να γίνει 4 μέρες πριν το ΑΕΚ-Ολυμπιακός και η ποινή μας συνέπεσε με το ντέρμπι, συνεπώς εκεί την εκτίσαμε. Στη Φιλαδέλφεια βρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες των ποδοσφαιρικών 90΄ς όπως ο Βίκτωρ Μητρόπουλος, ο Σωκράτης Κόκκαλης και καμιά πενηνταριά Ενωσίτες που εκνευρισμένοι παρακολουθούσαν την διαιτησία Δημητρόπουλου σε μια από τις μεγάλες παραστάσεις Ελλήνων διαιτητών. Την αναμέτρηση, είχαν ακολουθήσει πρωτοφανή επεισόδια στο τότε Members Club της θύρα 18, με τους πυροβολισμούς (!) άνδρα της ασφαλείας του Μητρόπουλου στον αέρα και τον ξυλοδαρμό του από 15 άτομα που βρίσκονταν στο χώρο. Ποδοπατημένες περούκες, αξέχαστες στιχομυθίες, εναέριες καρέκλες συνέθεσαν ακόμη ένα κάλτ περιστατικό του θρυλικού γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Αξέχαστη θα μου μείνει και η δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη, που δικαιολογώντας την παρουσία του στο χώρο του γηπέδου είχε αναφέρει: «Περνούσα τυχαία έξω από το γήπεδο, άκουσα φασαρίες και μπήκα μέσα να δω τι γίνεται…». Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να σημειωθεί πως ο Αλμπερτίνο Μπιγκόν, έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» εκείνη την ημέρα.

Στα της επικαιρότητας, ο Λίνεν προσανατολίζεται σε ένα 4-4-2 για τον αγώνα με την Βέροια την Κυριακή. Καλά θα κάνουμε να ξεπεράσουμε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό διότι το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει. Πρέπει να υπάρξει συγκέντρωση, νίκες και κυρίως να κρατήσουμε μια σχετικά κοντινή απόσταση με τις ομάδες που είναι κοντά σε μας όσο υπάρχει ακόμη χρόνος. Οι επόμενοι αντίπαλοι της ομάδας είναι η Βέροια, ο Πανθρακικός, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Λεβαδειακός και ο Ατρόμητος. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες παραμονής σε αυτά τα ματς πρέπει να πάρουμε το λιγότερο επτά βαθμούς. Ρεαλιστική προσέγγιση που επί της ουσίας προϋποθέτει δυο εντός έδρας νίκες στα συνεχόμενα παιχνίδια με ΠΑΣ και Λεβαδειακό και μια ισοπαλία με Βέροια ή Πανθρακικό. Τον αγώνα με τον Ατρόμητο τον θεωρώ απίστευτα δύσκολο. Έχοντας 12 βαθμούς στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και πιθανώς ενισχυμένοι στο χειμερινό μετεγγραφικό παζάρι θεωρητικά μπορούμε να ευελπιστούμε σε μια καλύτερη συγκομιδή στον δεύτερο γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: