Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Κυριακή των ρεκόρ




Ιστορική νίκη για την ΑΕΚαρα μας η χθεσινή, καθώς με το 4-0 επί της Βέροιας συμπληρώσαμε 1000 νίκες στην πρώτη εθνική! Το 1985, είχε σημειωθεί η 500η  όταν η Ένωση είχε επικρατήσει του Πανσερραϊκού με 3-0 την 28η Οκτωβρίου του εν λόγω έτους. Η πρώτη νίκη είχε έρθει το 1959 απέναντι στον Εθνικό με 1-0 με σκόρερ τον Γιάννη Κανάκη. Η ΑΕΚ γίνεται η τρίτη ομάδα μετά τον ΟΣΦΠ (1099) και τον ΠΑΟ(1073) που σπάει το φράγμα των χιλίων νικών. Αρκετά πίσω ο ΠΑΟΚ που είναι τέταρτος με 801.

Εκπληκτική η χθεσινή εμφάνιση των ποδοσφαιριστών μας που διακρίθηκαν άπαντες πλην Λαγού. Ιδιαίτερα ο Κατίδης, ανέδειξε κάποιες από τις πτυχές του ταλέντου του και συνεπικουρούμενος από τον Φούντα που μάγεψε στο δεύτερο γκολ με την ποδοσφαιρική σπιρτάδα του προσέφεραν στην ΑΕΚ μια ήρεμη νίκη που δεν θυμάμαι πόσο καιρό έχει να έρθει. Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν εκεί, φωνάζοντας για την ομάδα που επέστρεψε από την βαθμολογική εξορία των 5 βαθμών. Ο αγώνας με τον Λεβαδειακό το Σάββατο στις 19:30 αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς ενδεχόμενη δεύτερη συνεχής νίκη θα αλλάξει για τα καλά την ψυχολογία της. Ο λαός της ΑΕΚ πρέπει να μιλήσει και να δώσει βροντερό παρών στο γήπεδο.

Η χθεσινή αναμέτρηση με τη Βέροια είχε πολλές πρωτιές και σπάνια ρεκόρ. Αρχικά ο Γιώργος Κατίδης πέτυχε το πρώτο του γκολ στην πρώτη Εθνική. Εν συνεχεία ο Κοτσαρίδης έκανε ντεμπούτο και τέλος ο Σταματής έγραψε ιστορία. Όχι τόσο για το πρώτο του γκολ, αλλά για το γεγονός πως η οικογένεια Σταματή γίνεται η πρώτη που βλέπει πατέρα και υιό  να σκοράρουν με την φανέλα της ΑΕΚ. Ο πατέρας του Σταύρος και ο γιος Ανδρέας έχουν πλέον σκοράρει αμφότεροι για την ΑΕΚ και μπαίνουν στο πάνθεον της ιστορίας. Εύχομαι στον Ανδρέα να προσφέρει τα μισά εξ όσων προσέφερε ο Σταύρος και θα είμαι περιχαρής για την σταδιοδρομία του στον Δικέφαλο. Στα συγγενικά, βεβαίως, έχουμε και την περίπτωση της οικογενείας Μανωλά με θείο και ανιψιό να βρίσκουν δίχτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: