Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΑΕΚ μπορείς!



 
Μια από τις μεγαλύτερες μέρες της ιστορίας μας ήταν μια μέρα σαν σήμερα στο τόσο κοντινό αλλά και παράλληλα τόσο μακρινό 2006. Της χρονιάς που η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λίγκ. Της χρονιάς που δημιούργησε νέους οπαδούς, που έκανε την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν να υποκλιθεί στην αφεντιά μας το κρύο βράδυ του Νοέμβρη. Με τον Σορεντίνο να κατεβάζει ρολά, τον Έμερσον να δαμάζει τον μεγάλο Ζέεντορφ, τον Λύμπε να κρατάει γερά, τον Τόζερ να μοιράζει, τον Ζούλιο να εκτελεί. Τον Ντίντα να παθαίνει ρήξη χιαστού στην προσπάθεια του να αποσοβήσει γκολ, και το ΟΑΚΑ να στέκεται από τις ελάχιστες φορές στο ύψος των περιστάσεων. Ένα πλήθος να βράζει, να τραγουδάει για την ΑΕΚ σε ένα κιτρινόμαυρο φόντο που όμοιό του δεν είχαμε ξαναδεί. Οι παίκτες μια γροθιά σαστισμένοι από τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό τους και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να αποδεικνύει πως θα αφήσει εποχή. Τον Δέλλα να ηγείται και τον Ινζάγκι απλά να μην μπορεί. Το τόσο μαγικό «ΑΕΚ μπορείς, μπορείς να προκριθείς» να καλύπτεται από ιστορικά συνθήματα 55 χιλιάδων και πλέον Ενωσιτών. Μια ολόκληρη πόλη να ζει στους ρυθμούς της ΑΕΚαρας σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες. Άνθρωποι να φεύγουν νωρίτερα από τις δουλειές τους για να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη μας ομάδα. Μεγαλεία που θα ξανάερθουν σύντομα και όλα να οδηγούν στην στιγμή που ακολουθεί στο βίντεο.

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

Burn your tv
Eιναι ματαιο να ζουμε στο 2012 και σαν Αεκτσηδες μας συμφερει το ταξιδι στο χρονο αφου μονο οι αναμνησεις σαν αυτη τη δυστυχως"πολυ"προσφατη μπορουν να θυμισουν το αναστημα της ομαδας μας.Καλα ολα αυτα τα κραταμε ομως γιατι δεν μας αγοραζουν μονο αυτα το μελλον που αξιζουμε.Ωραιο το ερασιτεχνικο βιντεο και φοβερη η ατμοσφαιρα που στην ενταση του αγωνα πολλες φορες την ξεχνας εκτος αν εισαι οπαδος της Εθνικης ομαδας,μονο.Δεν υπαρχει προθεση μου για σχολιασμους και επαναληψεις και κοινοτοπιες.Πρεπει ναχω πει πολλες φορες τα ιδια πραγματα με διαφορετικους τροπους και οταν νομιζω οτι υπαρχει κατι θα το δω αναλογως.
Ειναι ματαιο να ζουμε στο 2012 γιατι εμεις οι παλαιοτεροι θυμηθηκαμε σημερα τις "μερες ραδιοφωνου" με τη μαγεια της περιγραφης να σου εξαπτει τη φαντασια και να σε κανει να βλεπεις με τα ματια του σπηκερ.Αυτο καταφερε το αξεπεραστο τριο των απεσταλμενων της ΕΡΤ στο Γκελζενκιρχεν.Να παρακαλαμε να σβησει η εικονα να ακουμε τα μελωμενα λογια απο την πληρη επικρατηση του οσφπ στο τεραιν οπου τον επαιζε η Σαλκε σαν τη γατα με το ποντικι .οπου πατησε 2 φορες στην αρχη και δυο στο τελος περιοχη(παραλιγο να το βαλει...) και οπουαπο τα σχεδον 20-21 σουτ της Σαλκε το 9() τοις εκατο πηγαινε συρριζα αουτ.Γυρω στο 70' καταλαβαν οτι κατι δεν παει καλα ,οτι χανεται η μπαλα στο κεντρο,οτι εχει να περασει σεντρα ενα μισαωρο ενω ολοι οι εχοντες οραση εβλεπαν μονοτερμα και αμυνα απελπισμενη ολο το ματς..Διθυραμβοι για την αποδοση καποιων ,ανοητολογια απο τους παρακοιμωμενους η συμποτες αυτου του του Μπακοπουλου ,υπερβολες και γλειψιμο στους προισταμενους τους.Οταν μπηκε το απιαστο γκολ σταυρωσαν τον Καρρολ,η μπαλα πηγε σκαστα γωνια και μονο ετσι θα εγραφε αφου τα νορμαλ σουτ πηγαιναν εξω.Κανεις απο τους παικτες του ΟΣΦΠ δεν μιλησε για ατυχια μετα, παρα την επιμονη επιθυμια των απεσταλμενων να το περασουν.Αυτη τη ραδιοφονικη εικονα θελουν καποιοι να βλεπουμε,ειναι πολυ ευκολο να δημιουργησεις λανθασμενη εντυπωση επαναλαμβανοντας κλισε και ανταλλασοντας αποψεις με τα φωτισμενα μυαλα που κανουν ρεπορταζ αγωνιστικου χωρου..Ευτυχως ο θρυλος εξασφαλισε τη συνεχεια στην Ευρωπη με τις νικες επι της εμπειρης Μονπελιε...