Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το παράλληλο πρωτάθλημα στο οποίο διεξάγεται ποδόσφαιρο




Χαιρετώ τους Ενωσίτες αλλά και τους αντιπάλους φιλάθλους, μιας και τα τηλεφωνικά σχόλια που δέχθηκα μετά την ανάρτηση της Δευτέρας με χαροποίησαν. Μέσω αυτών των τηλεφωνημάτων, αντιλήφθηκα πως η άποψη που εξέφρασα ταυτίζεται με αρκετούς από εσάς άσχετα αν δεν το εκδηλώνετε διαδικτυακώς προτιμώντας τους πατροπαράδοτους τρόπους επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων.

Να ευχηθώ στον προπονητή της ομάδας μας, Έβαλτ Λίνεν χρόνια πολλά με υγεία και επιτυχίες με την ΑΕΚ μιας και έχει καταφέρει να γίνει ιδιαιτέρως αγαπητός στο ΑΕΚτζήδικο και πάντα απαιτητικό κοινό.

Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με το θέμα Βιντιάδη και δικαιώνομαι. Θυμίζω πως τον υποδεχθήκαμε στις παραλίες μαυρισμένοι και τώρα πλησιάζουν τα Χριστούγεννα με εμάς ακόμη περιμένουμε. Δεν είμαι απαισιόδοξος, προφανώς θεωρώ πως υπάρχει ενδιαφέρον ωστόσο η φθορά που προξενεί η σεναριολογία χωρίς απτά αποτελέσματα κουράζει τους πάντες.

Το παράλληλο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ελλάδα και αφορά το ποδόσφαιρο ξεκινάει το Σαββατοκύριακο και η ΑΕΚ θα αγωνιστεί την Δευτέρα. Αν σιχαίνομαι το Σάββατο για ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για την… Δευτέρα, την αντιεμπορικότερη μέρα που προσφέρεται μόνο για επιδρομή στον καναπέ. Το ποδόσφαιρο, αυτό καθεαυτό είναι το παράλληλο πρωτάθλημα διότι επί της ουσίας το ζουμί της Σούπερλιγκ είναι οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις, οι λεκτικές επιθέσεις, οι ορισμοί διαιτητών, η διαδικασία σφραγίσματος των εισιτηρίων που στην ΑΕΚ είναι πρώτη είδηση κάθε Τρίτη και τόσα άλλα που διαδραματίζονται στην παραγοντομάνα Ελλάδα. Άκουσα κάποιον κύριο της Σούπερλιγκ να μιλάει στο ραδιόφωνο, χωρίς όμως να καταλάβω ποιος είναι μιας και συντονίστηκα προς το τέλος της κουβέντας του με τον Δημοσιογράφο. Ακούγοντας τον Δημοσιογράφο έξαλλο να αναφέρει πως «δηλαδή κατά την άποψή σας, στο πρωτάθλημα είναι όλα καλά», υπέθεσα πως ο παράγοντας θα έχει κάνει συγκλονιστικές δηλώσεις. Αυτό που ξέρω είναι πως όσο συνεχίζονται οι επιδείξεις δύναμης των συστημικών παραγόντων και διαιτητών τόσο θα μειώνεται η ήδη μειωμένη προσέλευση θεατών στα απαρχαιωμένα ως επί το πλείστον γήπεδα της Ελλάδας. Όσο ο απλός κόσμος βλέπει τα αίσχη τόσο θα δηλώνει την αποστροφή του στην μαύρη κωμωδία του ελληνικού πρωταθλήματος. Η πρόταση Κούγια περί διεξαγωγής παράλληλου πρωταθλήματος χωρίς τον Ολυμπιακό και τους δορυφόρους του με βρίσκει απολύτως σύμφωνο αρκεί να μην έχει ο ίδιος ο Κούγιας πρωταγωνιστικό ρόλο στην δομή της διοργάνωσης. Συνεπώς  η λύση μπορεί να έλθει μόνο αν οι ίδιοι αλήτες που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο αποφασίσουν να βελτιώσουν το προϊόν αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα κέρδη τους.

ΥΓ: Η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με το θέμα, ωστόσο τονίζει την κωμικότητα της όλης κατάστασης στην Ελλάδα

3 σχόλια:

απ'το 58 στη 18 είπε...

TU AMOR REVOLUTIONARIO TE CONDUCE A NUEVA EMPRESA...
Εχοντας παρει ευθαρσως θεση υπερ Μπαγιερν οσες φορες κι αν χρειαστει να παιξει με αυτο που αντιπροσωπευει η ΤΣΕΛΣΗ απο τοτε που ο Αμπραμοβιτς και διαφορα αλλα θαυμαστα καλοπαιδα απο τη διαλυμενη Σοβιετια εξασκουνται στη συμπλεγματικη διαχειριση του ευρωπαικου ποδοσφαιρου ,εχω να πω οτι το γκραφιτι ,για οπαδο του Σοβιετισμου ,ειναι ευφυεστατο.Αν και η υπογραφη δεν βεβαιωνει κατι.Δεν ειναι ασχετο εντελως με το θεμα αλλα δειχνει τα ψευδοδιλληματα η τριλληματα οπως αδοκιμα και υπερβολικα λεγεται απο καποιους,στα οποα καλουμεθα να απαντησουμε.
Δραπετευω απο τα πολιτικα για να δουμε οτι στο ποδοσφαιρο αυτη τη στιγμη υπερπροβαλλεται η κοντρα ΠΑΟ και κ.Κουγια με ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ με πιθανη-απιθανη προοπτικη ενα πρωταθλημα χωρις τον οσφπ.Και τα δυο μετωπα (Αλαφου και Κουγια)σχεδον θα κατεληγαν στο ιδιο επιθυμητο απο διαφορετικες διαδρομες και για δικους τους λογους το καθενα.Με νομικα σκαρωματα και συσχετισμους δυναμεων που δημιουργουν ενα επαναστατικο κλιμα καπου οπου δεν υπαρχει επανασταση.Ποιος πραγματικα ασχολειται με το απαξιωμενο θεαμα του ελληνικου ποδοσφαιρου εκτος απο καποιους παραγοντες που δεν πειθουν και το Συστημα παραγοντων και λοπων συγγενων του κλοιου που εκπροσωπει ο ΟΣΦΠ.Μεσα στη κριση ο παο πασχει απο υψος και η ΑΕΚ απο αναστημα,ενω οσοι καταλαβαινουν βλεπουν να μπαινει απο τη πλαινη πορτα επενδυοντας στον τυφλο λαο ο Ιβαν ο παοκτσης.
Κινηση που μακροπροθεσμα αλλ' οχι αργα-αργα θα αλλαξει τη πολικοτητα του ελληνικου ποδοσφαιρου ασχετως αν το φοντο της ειναι κατι πιο σοβαρο που σχετιζεται με οικονομικα στρατιωτικα και πολιτικα παιχνιδια που
καποιοι γνωριζουν καλυτερα.Η εισοδος αυτης της παραμετρου ειναι σοβαρη και σαν εγχειρημα μοιαζει περισσοτερο με παιχνιδι συρατηγικης με πολλαπλους στοχους παρα με ποδοσφαιρικο παραμυθι με χαμενες πατριδες ,προσφυγικο μελο και ποντιακη περηφανια η ανεκδοτο.Παρακολουθησε,ψαχτηκε,μπηκε.Και ασχολειται .Εχοντας στο περιθωριο τις παραδοσιακες αντιπολιτευτικες συνιστωσες με χρονια νοσηματα(ΑΕΚ-ΠΑΟ)παταει στη μαγια που αντιπροσωπευει το μεγεθος παοκ και διεισδυει.
Εν τω μεταξυ τωρα κι ενω κανονικα επρεπε ολοι να ασχοληθουν με τη χρονια 12-13 (οπως οι οικοι μοδας)εξαιρουμενων ημων που πρεπει να σωθουμε πρωτα,σκανε θεματακια Αρετοπουλου ,λιγκας-Κουγια,κλπ που δεν ειναι παρα γεννηματα της παθογενειας του χωρου.Διαπιστωσεις που ισχυαν και προπερσι ,διαβρωση,ημετεροι και μη,μιζερια με πλαισιο τη "φοβερη"αποτυχια της Τουμπας λες και πρεπει να εχουμε πρωταθλημα χειροτερο της Ουγκαντας.Ενω το κλισε η φτωχεια φερνει γκρινια ειναι σλογκαν πανελληνιως καποιοι θελουν και νεα ελλειμματικη λιγκα.Εκτος αν εριζουν το ESPN,ο SKY(ο αλλος),κι o GLOBO(για το διψασμενο νοτιοαμερικανικο κοινο...)για τα δικαιωματα της λιγκας των φτωχων του 2012-13( στην οποια λειπει να μπει κι η ομαδα αστεγων για να δεσει μετα τη πανισχυρη παναχαικη με την οποια δεν εχουμε τιποτα βεβαια..)
Ας μη ξεγελιομαστε.Μπορει μετα το κουρεμα-βαφη-λουσιμο να εχουμε γεγονοτα?Βεβαιως και μας απασχολει ο Βιντιαδης,αφου απο εκει μονο υπαρχει φως.τοτε θα ανακτηθει σφυγμος και θα μπουμε στις αγορες οπως λεει η γλωσσα του συρμου.Αν το κανει κι ο παο με εμφαση, αυτο το σκηνικο παρηκμασμενης μπανανιας θα αλλαξει γιατι οι επενδυσεις θα προστατευονται και δεν θα τρωμε την αλαζονεια,τη βλακεια και την ασυδοσια του Συστηματος.
Πραγματικα θα ευχομουν μαζι με τη δικη μας ανασταση ,και μετα την απονομη του τιτλου στο μονοκρατορα για να τελειωνουμε ,του χρονου να εχουμε 4 ανταγωνιστικες ομαδες με προυποθεσεις και καμμια λιγκα που να θυμιζει κυβερνηση βουνου με στελεχη αδικημενους φανατικους ...

*Ο τιτλος απο το "για παντα αρχηγος"αφιερωμενο στον Τσε αλλα ασχετο με οτι συμβαινει αφου δεν θα συμβει ποτε.

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΑΝΕΜΟΙ,ΘΥΕΛΛΕΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΠΝΕΟΥΝ
ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ..*
1.Δυο παραλειψεις στο βαρυσημαντο κειμενο το ερωτηματικο μετα το ΟΣΦΠ στη δευτερη παραγραφο και το κομμα στο οτι( δηλ.ο,τι )στην υποσημειωση που ουτως η αλλως μπερδευει .Τρεις με τη Μπανανια που ειναι χωρα κι οχι τροπικο φυτο.Αυτα καπως αλλαζουν το επιθυμητο νοημα...
2.Θερμη παρακληση προς τον οικοδεσποτη (.που εσχατως αλλαζει το στυλ γραφης του,καθολου ασχημα) να μου αποκαλυψει ποιος ειναι ο Δημοσιογραφος.

*Φυσικα οχι δικο μου

enwsitis είπε...

Άρης Γάτας στην Έρα σπορ