Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο Γιάννης και το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας



Ο Γιάννης Κοντοές, ο Ντάνι Άλβες των φτωχών αποφάσισε να ζήσει το Πελοποννησιακό όνειρο, εντασσόμενος στην ομάδα του συμπαθέστατου και ικανότατου Τσιώλη, μετά την αντιμετώπιση (την ποια ;) που είχε όταν τόλμησε να ονειρευτεί καριέρα στο εξωτερικό. Εκεί το πάθος και η γκρίνια, οι βουτιές και οι γκριμάτσες δεν περνάνε Γιαννάκη. Ελπίζω να αναδείξεις το ταλέντο σου αν και πολύ αμφιβάλλω πως θα καταφέρεις να κερδίσεις στη μάχη της ενδεκάδας τον Τσαμπούρη.

Δεν μ’αρέσει να μιλάω άσχημα για πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά το ύφος χιλίων καρδιναλίων που είχε αποκτήσει ο Κοντοές με εκνεύρισε όσο τίποτα. Ιδίως όταν, υπό το φόβο και την ξεφτίλα να μην βρει ομάδα γύρισε μια ωραία ημέρα στα Σπάτα σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Ποδοσφαιριστής 27 ετών, που θέλει να σέβεται τον εαυτό του και δεν αξιώνονται χρήματα για την απόκτηση του είναι αστείο να μιλάει όταν βρίσκει κλειστές τις πόρτες. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια εξαιρετική ομάδα, οργανωμένη και εκπλήσσομαι που προέβη σε μια τέτοιου τύπου μετεγγραφή καθώς ανήκει στην κατηγορία «για να έπαιζε στην ΑΕΚ, κάτι θα είναι». Ε λοιπόν φίλοι μου δεν είναι τίποτα.

Παρακολουθώντας το ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΡΗΣ της Δευτέρας είδα ένα ματς εκπληκτικό, δυσανάλογο βέβαια της ποιότητας των δυο ομάδων που είναι μηδαμινή.  Ο Τάτος, ο μόνος ίσως παίκτης με αξία ανάμεσα στους 22 έμοιαζε Μαραντόνα. Κυριολεκτικά. Δεν έχανε τη μπάλα με τίποτα και κοιτούσε απηυδισμένος τους συμπαίκτες του που ήταν ανήμποροι να πασάρουν την μπάλα από το αριστερό στο δεξί. Είναι δεδομένο πως θα κρατήσει μόνος του τον Αρη στην κατηγορία.

2 σχόλια:

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΧΟΛΙΟ
Εχοντας δημοσιευσει ενα σχολιο στο υπερπεραν προ 4ωρου,αφου απο υπερβολικο ενθουσιασμο πατησα δημοσιευση χωρις πρηγουμενως να δειξω ταυτοτητα.θα ειμαι επιγραμματικα συντομος.Παραταυτα αν καποιο μελος του μπλογκ ακομη και απο αλλη χωρα η πλανητη το εντοπισει ας το φερει στον ισιο δρομο.
Αξονας του πονηματος που χαθηκε ηταν η αναγκη για καλη χειραγωγηση της διαπιστωμενης βελτιωσης της ομαδας μας.Οχι ενθουσιασμοι γιατι τωρα αλιευουμε τους βαθμους ασφαλειας που θα μας δωσουν το μαξιλαρακι για τα 4-5 τελευταια ματς-φωτια.Οι εντος αγωνες, εκτος παο και παοκ,ειναι must win κι αυτο ειναι θεμα ,δεδομενου οτι τα εκτος ξεκινουν σχεδον απο 0 βαθμους.Κλεψαμε μονο τον ΑΡΗ και δεν καναμε γεγονοτα σαν το 2 της Ξανθης στην Τουμπα αρα ισχυει η αδηριτη αναγκαιοτητα της βαθμοθηριας μεχρις εσχατων.Δεν υπαρχουν εδρες και παιχνιδια που προσφερουν σιγουρια...
Αυτο που φοβιζει κανοντας τηλεκριτικη αφου εχω αποκλεισει προσωρινως τη λαιβ παρακολουθηση ,ευνοητοι λογοι,ειναιη υπερφορτιση του ροστερ σε συνθηκες αλλεπαλληλων "μαχων".Θα αντεξουν?Διαφωνω με την απαξιωση Κοντοε παροτι ειναι κατι που πρωτιστα αποτελει εργο του ιδιου.Εδειξε μονος του την εξοδο και φανηκε να μη πιστευει στην "αλλαγη".Ομωςστα κυβικα της ΑΕΚ ειχε θεση ποδοσφαιριστου .Χρειαζεται να καλυφθει η θεση του,και οχι το κενο προσωπικοτητας που αφηνει.Το λιγος ειναι πολυ...Παραλληλα βλεπω ανησυχος αυτη την ανταρσια Μπουγαιδη που εκτος απο την αργη αφομοιωση του απο τον Λινεν ,λανθασμενα,εχει και βιαστικους μανατζερς.Ανακογλου?
Ειμαστε στο πιο κρισιμο σταδιο διοικητικης εξελιξης και η ταραχη δεν βοηθα.Ειδα με ανησυχια στον σκαι το πανελ της Δικης και σκιαχτηκα.Η πολλη αγαπη μπορει και να βλαπτει αυτες τις ωρες.Καλυτερη στιγμη ο αυτοπροσδιορισμος του Χρ.Αρδιζογλου ως μεγαλου παικτη και οχι ταχεος οπως τον παρουσιασε ο παντα ιντριγκαδορος παρουσιαστης θωμαιδης(sic)...

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
Καποτε ,επιρρημα που κανει τη διηγηση πιο ποιητικη.οι μεταγραφες του χειμωνα ηταν για την ΑΕΚ σπανιο φρουτο.Δεν θυμαμαι εκτος του μεγαλου ΤΟΝΙ ,αν και πρεπει να ειναι και καποιος αλλος να εχουμε κανει τεραστιο μπαμ στο μεσο της σαιζον.Αλλωστε οταν ηρθε ο Σαββεβσκι δεν ειπαμε και τιποτε.Δεν ειχε καν δειξει "εργο" και μεταγραφικο οιστρο ο τοτε Προπονητης.Περασε ντουκου και στο τελος αρχισαμε να καταλαβαινουμε τι ηρθε.Δεν τον ηξερε κανεις,ουτε και τον διεκδικησαν.σεμνα και ταπεινα.Γυρω στο 94-95 το καλοκαιρι ειχε γινει σε ενα απογευμα διπλο κτυπημα με την αρπαγη του Μαλαδενη της Σκοντα Ξ.απο τα χερια ΠΑΟ και την αποκτηση του Εβανς Παυλοπουλου απο τον πγσσ που ηταν μηλο της Εριδος αρκετων ομαδων.ΘυμαμαΙ οτι το ασυνηθιστο κοντραρισμα με τον παο ειχε χαροποιησει και ενισχυσει τον οπαδικο εγωισμο μας,φυσιολογικο αν κι οχι σπανιο αφου υπηρχαν αρκετες επιτυχιες στο παρελθον(Θωμας,Αρδιζογλου,Τσιαρτας κα)Ηομαδα βεβαια τοτε ηταν δομημενη και ειχε αλλους στοχους.
Σημερα ,τη χρονια του δρακου,το τελευταιο που φαντασιωνεται ενας Αεκτσης ειναι μεταγραφικαες εκπληξεις.Δεν μπορω να αφησω ασχολιαστη την ειδηση της τριπλας με Ανακογλου που ομολογω μονο ως ονομα γνωριζα,δεδομενων των οικονομικων μας!Τον αλλο παικτη με την αμοιβη λογιστου για βιβλια γ κατηγοριας δεν τον εχω ακουστα, αλλα σαν εικονα διδυμου εγραψε.Καλορριζικοι και επιμενω στην ευχη να μην εχουμε τραυματισμους και καρτες οχι μονο γιατι εφυγε αμυντικος παικτης μας για τον Αστερα Τρ.(!) Η διαδρομη αυτη περαν της συζητησης για το ποσο καλος παικτης ειναι ,δειχνει και τη διαδρομη του ελληνικου ποδοσφαιρου,Η την περιπετεια του...
Θα ειναι μεγαλο κερδος να ενταχθει γρηγορα ο Ανακ αν πραγματι εχει κρατησει τη φημη του ταλεντου στο χορτο και οχι στα χερια του επιτηδειου προεδρου των Σερρων...Μια σοβαρη διοικηση αν ποτε ελθει πρεπει να δεσει αυτο τον ελληνικο πυρηνα εστω των" ελαφρων βαρων" και να μαστορεψει χωρις υπερβολες την αλλη μερα, φυσικα στην ιδια κατηγορια.Δεν εχει τιποτα να χασει.Εννοειται οτι δεν εχει ακομα επιτευχθει κατι αλλα δεν γινεται να μην υπαρχει κατι καλο σε τοσο κακο...