Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Κακή μπάλα από Λίνεν



 
Ήττα χθες από τον Πλατανιά και εκ νέου κουβέντα για τον υποβιβασμό και την αποφυγή του. Ο Ιωαννίδης, έδωσε με χαρακτηριστική ευκολία το πέναλτι εις βάρος της ομάδας μας σε μια περίπτωση από αυτές που συνηθίζονται σε αγώνες της ΑΕΚ. Δηλαδή τα διαφορετικά μέτρα και σταθμά με τα οποία διαιτητεύεται η ΑΕΚ. Κι αυτό, διότι η φάση του πρώτου λεπτού με το χέρι του αμυντικού του Πλατανιά είναι σαφέστατα ισχυρότερη παράβαση από την επαφή απειρίας του Καραλή.

Ο Λίνεν, επέλεξε να αποκλείσει από το παιχνίδι τον Τσουκαλά που θέλοντας και μη θα ξεκινήσει βασικός με τον Παναθηναϊκό και πιθανώς με τον Ολυμπιακό. Επίσης επιμένει στο να χρησιμοποιεί διαρκώς τον Καραλή που δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα όσες φορές του έχουν δοθεί ευκαιρίες. Ο δε Κατίδης, αφού ηρωοποίησε εαυτόν μετά το χαμένο πέναλτι με τον Πανιώνιο αποδεικνύει πως η ενέργεια του διοχετεύεται αποκλειστικά στο κακόγουστο μαλλί και τα τατουάζ στο σώμα του. Δυο ευκαιρίες και ισάριθμα φρικτά σουτ υπό πολύ καλές προϋποθέσεις.

Επηρεασμένος πιθανώς από την διακοπή των εμφανίσεων του ο Κορδέρο, έπαιξε μετριότατα χθες, εν αντιθέσει με τον Γκερέιρο που ήταν εξαιρετικός. Φρικτή εμφάνιση και από Πετρόπουλο Φούντα, με τον πρώτο να έχει μείνει στο εντυπωσιακό ξεκίνημα του με τη φανέλα της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τα πάνω του με τη νίκη επί του ΟΦΗ και όπως ίσως θυμάστε ο Φούντας θα είναι απών από το παιχνίδι. Θεωρώ πως σε αυτό τον αγώνα θα ντεμπουτάρει ο Ανάκογλου που αποκλείστηκε από την αποστολή παρά το γεγονός πως ταξίδεψε στα Χανιά.

Ας ελπίσουμε η χθεσινή μέτρια εμφάνιση να αποτελέσει εξαίρεση στις σπουδαίες τελευταίες παρουσίες της ομάδας, καθώς το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι δύσκολο.

3 σχόλια:

απ'το 58 στη 18 είπε...

"ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ"
Ειναι σχεδον αγνωστο σε πολλους απο μας που θελουμε να να προβαλλουμε το ιστορικο πλεονασμα της Ελληνικης φυλης οτι οι πληροφοριες που εχουμε γυρω απο αυτη την πασιγνωστη τελετουργια ,σαν περιεχομενο,σαν ουσια ειναι ελαχιστες.Περα απο το κεντρικο αξονα της λατρευτικης μυσταγωγιας προς τιμην της Δημητρας ,θεας της γεωργιας( δηλ.σχεδον της αποκλειστικης πηγης εισοδηματος και τροφης των αρχαιων μαζι με την κτηνοτροφια) υπαρχει σκοταδι .Περιγραφες,καταγραφη ονοματων και θεσμων,στιγμιοτυπα τελετουργικα αλλα ποτε τι πραγματικα γινοταν Μεσα...Μυστες,κυκεωνας,ιερεις,αφιερωματα,μυημενοι,αμυητοι...Μεχρι που εφτανε ο ιεροφαντης?
Η εξηγηση απλη.Απαγορευοταν στους συμμετεχοντες να αποκαλυψουν τα περαιτερω επι ποινη και καταρα...Οσοι απεπειραθησαν να πουν η υπαινιχθουν πραγματα και γεγονοτα ειχαν κακη συνεχεια.Αυτο το αδυτο δεν το εσπασε κανεις και δεν θα μπουμε ποτε στο δωματιο αυτων των Μυστηριων της ιστορικης κληρονομιας μας .Θα μεινουμε στον προθαλαμο απο οπου και αντληθηκαν σαν προιοντα παναρχαιας υποκλοπης ενα σωρο λατρευτικα δρωμενα που φτανουν σαν λαογραφικα η και χριστιανικα εθιμα στις μερες μας.
Τερμα λοιπον με το αρχαιο καλλος για να δουμε τον κα'λο που εχουν καποιοι που θελουν να αντλουν χρησμους η και επιθυμητη εκβαση των προσδοκιων τους μεσα απο σειρα παγανιστικων διαδικασιων.Γνωριζω πολλους ,Ενδημουν μεσα μας σαν αλιεν ,σαν ξενιστες με υπερφυσικες δυναμεις.Ειναι ενα κομματι του αλλου μας εαυτου και το ζωντανευουμε σαν Ζομπι-Αρχιερεα σε διαφορες αναμετρησεις με τη τυχη μας. Εξετασεις (που παμε παρθενες απο διαβασμα συνηθως),στρατηγικη αποσπασης ραντεβου απο υπερεκτικμημενη γκομενα,μαγια-ματιασμα σε αντιπαθητικους τυπους με ανταγωνιστικα ερεισματα,επαγγελματικες τακτικες ,α και αθλητικα γεγονοτα..Με την ευκαιρια εδω και μερες πιεζομαι εσωτερικα αλλα και απο κυκλους του μπλογκ να δρομολογησω καποια διαδικασια για το αν πρεπει να παμε η να πανε καποιοι στο γηπεδο τη Κυριακη με παο.Εχοντας προβαλει ενα μερος" αρρητων"συλλογισμων πανω στα θεματα αυτα περυσι(κυριως στη σοβαρη πραγματεια με συμβολικη ονομασια"το ονομα του ροδου".οχι του Εκο),θελω να πω δυνατα οτι οσοι πρεπει να πανε ,ας πανε.Δεν γινεται να ηλεκτριζουμε την ατμοσφαιρα με ακροτελευτια διλληματα.Παιζουμε με παο,χανουμε και δεν επερχεται καμμια απολυτως καταστροφη.Κερδιζουμε ,εκτος προγραμματος? Θεικη εξελιξη τα κεφαλια κατω και τετοια σχετικα ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ...Χ?Μια χαρα.Δεν θα παρουμε απαντησεις για 15 μερες, ταπαμε αυτα.Ο αλγοριθμος του πρωταθληματος για να βαρυνω παλι τη συζητηση-μονολογο,δειχνει σωτηρια στους 33 και..Αρα οσοι τολματε παιξτε με τη τυχη σας...

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΛΑ
Κλεινοντας ενα χρονο περιπου ποδηλατικης εμπειριας ,οχι αγωνιστικης βεβαια αλλα ερασιτεχνικης και συνεπους μπηκα στη λογικη της παρακολουθησης του προφιλ του ποδηλατη.Με γνωμονα την μανια μου να παρατηρω ανθρωπινες συμπεριφορες αλλα και σαν ασκηση παραλληλη με το ,δικαιως παρεξηγημενο αθλημα ,προσπαθω να κωδικοποιησω το μαρτυριο που κουβαλουν οι συναθλουμενοι μου και να δω μηπως ανακαλυψω το γιατι κανω ποδηλατο,αν πρεπει να με απασχολουν οι αλλοι μηπως ειμαι και γω νουμερο σαν καποιους, αν η ποδηλασια πρεπει να γινεται ομαδικα,αν εχει νοημα να μπεις σε τεχνικα ζητηματα(που μου ειναι μαλλον αδιαφορα) και πολλα αλλα..
Το εναυσμα μου δινουν οι τυποι ποδηλατη που συναντω ειτε σαν οδηγος αυτοκινητου ειτε σαν αναβατης ακινδυνων,κυριως ,διαδρομων.Επειδη το αδιαπραγματευτο συμπερασμα μου ειναι οτι καθε ποδηλατης ειναι ενα ξεχωριστο case ,που σε περιπτωσεις φτανει και το κλινικο ,βρηκα πολυ διασκεδαστικο να ασχολουμαι με την οικοδομηση του προφιλ αυτων που περνουν διπλα μου,κανοντας το ιδιο πραγμα με μενα..Δηλαδη να ποδηλατουν και να ακτινογραφουν τους διπλα τους...Αυτη η ικανοποιηση που σου προσφερει η σωματικη ασκηση,αδειαζει ενα μεγαλο μερος απο τα αποβλητα της μερας και σου δινει μια διαυγεια ανωδυνης πνευματικης τρεχαλας που ωρες-ωρες ειναι ο λογος για να ξανακανεις ποδηλατο.



απ'το 58 στη 18 είπε...

ΥΓ:Θα μου επιτρεψετε το ανωτερω μαλλον αδιαφορο προς το μπλογκ ψυχαναλυτικο παραληρημα εως οτου φανει αν πρεπει να φιλοξενησω τις σχετικες ανησυχιες μου σε αλλο χωρο που εννοειται οτι θα ανακοινωσω.
Ανατρεχοντας προσφατα σε οικογενειακα φιλμακια 8μιλιμετρ διεπιστωσα τη συχνη παρουσια μου σαν θεατη ποδηλατικων γυρων με πρωταγωνιστρια την ανικητη τη δεκαετια του 60 ποδηλατικη ομαδα της ΑΕΚ.Ειναι κατι που προσμετραται στη θεραπεια...
ΑΡΡΩΣΤΙΑ ,ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ...!

απ'το 58 στη 18 είπε...

SPARRING PARTNER
Kυριακη η Σαββατο ,ηλιος,απογευμα,ταβερνα με την οικογενεια,εγκαρδια οικογενειακη ατμοσφαιρα,γρηγοροι χαιρετισμοι με τον αμαχο-αμπαλο πληθησμο,και το αυτοκινητο γεματο κεφατους φιλους και αθωα παιδακια ,παρκαρει στις στροφες του σεφ η στην ευθεια κατω απο τα γραφεια του σκαι.Κοκκινα κασκολ,χοντρα αστεια με αγνωστους ομοιδεατες με φανερη προελευση απο τα νοτιοδυτικα προαστια,αυθαδεις εικοσαχρονες με μακιγιαζ για" εξοδο¨,οχι για ματς και στα αποδυτηρια η ΑΕΚ...
Σκηνοθεσια της ιδανικης γαβροβιντεοκασεττας.Ο Ταυρομαχος στα δικα του αποδυτηρια,με τα καλα του,τον κυριο Σαββα να κανει κοντοβολτες και να καμαρωνει σαν γυφτικο σκεπαρνι,το πανερι με τα φανελακια που γραφουν χ πρωταθλημα-θρυλος κλπ
Τα ασυνοδευτα του ελλ.πρωταθληματος οφειλουν μια σκληρη παρασταση μπροστα στο πιο αδηφαγο κοινο που θα μπορουσαν να φανταστουν...Πρεπει ,θα γινει για τις αναγκες της "ταινιας"...Μονο που δεν εχει συμφωνηθει τι πρεπει να κανουν...
Οι Χαρλεμς στις περιοδειες τους κουβαλουσαν παντα μια αξιολογη ομαδα με αρκετους λευκους που επρεπε να χανει,ολ οι οι μεγαλοι μποξερς παντα κτιζαν ενα προφιλ επιλεγοντας ευκαταβλητους αντιπαλους,οι μεγαλοι δρομεις παντα κανανε μεγαλο ρεκορ χρησιμοποιωντας συμπαθεις και αναλωσιμους λαγους χωρις αξιομνημονευτα ονοματα...Τωρα και νομιζω οχι για πρωτη φορα καλειται η ομαδα μας να ομορφυνει τη φιεστα...Δυσσαρεστο πνευματικα για το ΙQ αυτης της ανωριμης και ρηχης σε εμπειριες ομαδας...Κλεινει τον κυκλο της προαναγγελθεισης κοιλιας με την υποχρεωση να διωξει γρηγορα απο το μυαλο της ακαταλληλες εικονες.Θα το παρομοιαζα με τη προσπαθεια ανακαμψης ενος κακοποιημενου παιδιου...Συγγνωμη για την αναλογια...Ενω η κακη αποδοση σε συνδυασμο με τα κρας τεστς με ανωτερους "πολιτισμους" δεν εφερε καμμια εκπληξη για μας,διπλα και πιο κατω μυρισε θυμαρι και βασιλικος....Ο Βασιλιας των σπορ με τα απροβλεπτα αποτελεσματα εφερε την Αγγλια στην Ελλαδα..Ωραιες νικες εκτος εδρας,απο ομαδες -φαντασματα και προεδρους με ιστορικες πορειες κανουν τη μαχη της ουρας κολαστηριο .Θα πρεπει να δωσουμε κατι παραπανω απο αιμα αφου δεν ειμαστε ικανοι για αναλογα ομορφα αποτελεσματα.Αντιπαλοι εκτος απο τη μοιρα μας ο πανιωνιος,ο αρης και η κερκυρα.που δεν θελει να πεσει,,,Η Βεροια δεν ξερω,οι αλλοι σωμενοι μαλλον...
Δεν στεκομαι στην ηττα απο παο,την εχω καλυψει πριν γινει,τα αλλα αποτελεσματα διαμορφωνουν το φοντο...ΕΠΤΑ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
Την επομενη Κυριακη ας επιλεξουμε καποια απο τις καλες ταινιες που δεν ειδαμε ακομη κι ας βαλουμε γονικο ελεγχο στα ελληνικα καναλια,το πρωταθλημα θα ξαναρχισει σε 15 μερες...