Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Μπράβο στον Λαό της ΑΕΚ



 
Καλημέρα σας!

Ξέρω πως η συχνότητα των αναρτήσεων έχει μειωθεί δραματικά, ξέρω πως χρησιμοποιώ την ίδια δικαιολογία τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο ο φόρτος εργασίας είναι πραγματικά μεγάλος. Τόσος, που δεν μου επέτρεψε καν να βρεθώ το Σάββατο κοντά στην αγαπημένη ΑΕΚάρα μας.  Σε ένα ματς που απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο διαφορετικό, μοναδικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερο είναι να είσαι ΑΕΚ. 20 χιλιάδες και πλέον κόσμος στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την ΑΕΚ απέναντι στον καλύτερο ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών αναλογικά με τους αντιπάλους του, αλλά δεν πέρασε χάρη στην παρουσία των παικτών μας που με αυταπάρνηση πάλεψαν κάτω από τη νεροποντή.

Ο κόσμος, δίνοντας το βροντερό παρόν στο ΟΑΚΑ, πλήρωσε τους παίκτες με το υστέρημά του, αποδεικνύοντας πως ο πλανήτης ΑΕΚ συνεχίζει να διακατέχεται από ρομαντισμό, αγάπη και ανιδιοτελή προσφορά.

Οι νίκες Αρη και Πλατανιά κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΟΦΗ αντίστοιχα, έχουν μετατρέψει το πρωτάθλημα στο αποκαλούμενο «Ροντέο», «σαλούν», «φαρ γουέστ», ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το κι αυτό διότι, από την 6η θέση που βρίσκεται ο Λεβαδειακός έως την τελευταία που βρίσκεται η Κέρκυρα με 17 υπάρχουν 9 ομάδες που τις χωρίζουν 8 βαθμοί. Τον εν λόγω στατιστικό στοιχείο, μπορεί να ερμηνευτεί με δυο τρόπους. 1) Η σωτηρία θα κριθεί κοντά στους 30 βαθμούς, λίγο πάνω, λίγο κάτω. 2) Δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες, συνεπώς μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να ακολουθήσει πρακτικές μειωμένης απόδοσης σώζοντας τις ομάδες που θέλει, ή ρίχνοντας αυτές που δεν θέλει. Ουδείς νομίζω πέφτει από τα σύννεφα με τις πρακτικές του ΟΣΦΠ, μιας και τα τελευταία χρόνια, υπάρχει πλειάδα αναπάντεχων αποτελεσμάτων που καθόρισαν την μάχη της παραμονής. Με γρήγορη και πρόχειρη σκέψη, μου έρχεται στο μυαλό η ήττα από τον Λεβαδειακό με 3-2 (οι Βιωτοί προηγούνταν 3-0 στο 17΄), η λευκή ισοπαλία με τον Ιωνικό το 2005, η ήττα από τον Ατρόμητο του Δώνη για να μην κινδυνεύσει το 2011 και άλλα πολλά που σίγουρα μου διαφεύγουν.

Στις τελευταίες αγωνιστικές, η ΑΕΚ έχει ένα πρόγραμμα δύσκολο όσον αφορά τα εκτός έδρας παιχνίδια, μιας και αντιμετωπίζει Πλατανιά, Ολυμπιακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό,Ατρόμητο. Όσον αφορά τα εντός και εξαιρουμένου του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, δίνει τους λεγόμενους «must win» αγώνες. Ήτοι, Βέροια, Πανθρακικό. Με αυτές τις δυο νίκες, θεωρώ πως η ΑΕΚ θα σωθεί έχοντας 32 βαθμούς και λογικά θα σημειωθεί και μια απροσδόκητη νίκη στους άλλους αγώνες.

Ο Λίνεν, είπε χιουμοριστικά πως θα σκοτώσει όποιον αναφέρει τη λέξη «πλειοφ». Η αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να υπάρχει αποπροσανατολισμός. Η ΑΕΚ πρέπει να κοιτάξει να εξασφαλίσει τη μαθηματική της σωτηρία, και ύστερα να σκεφθεί οποιαδήποτε άλλα όνειρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε που ήμαστε προ διμήνου και αναλογιζόμενοι την αλματώδη βελτίωση μας, θα πρέπει να προσδιορίσουμε πως το ρόστερ μας αν και βελτιωμένο δεν είναι για Ευρώπη, αλλά για άνετη μεν, παραμονή δε! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Καλημέρα και πάλι, θα επιστρέψω το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: