Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε!


Καλημέρα σας,

Αύριο θα δοθεί ο πρώτος αγώνας  των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ απέναντι στην Άντερλεχτ του Μίλαν Γιοβάνοβιτς στο γνωστό πλέον «Κονστάντ Βάντεν Στοκ». Κατά την Ιστορία μας έχουμε αντιμετωπίσει σε άλλες τέσσερις περιόδους Βελγικές ομάδες και σε σύνολο 8 αγώνων δεν έχουμε κερδίσει ποτέ. Η αρχή έγινε την περίοδο 77-78 όπου και αποκλειστήκαμε από τη συνέχεια του τότε κυπέλλου ουεφα με αντίπαλο τη Σταντάρ Λιέγης για την φάση των «32». Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στη Νέα Φιλαδέλφεια με το 2-2 να είναι το τελικό σκορ, ενώ η ρεβανς έληξε με το βαρύ 4-1 στο Βέλγιο. Το 2002 για το θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίσαμε τη Γκενκ και μάλιστα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ο αγώνας έληξε 0-0 και η χαμένη ευκαιρία του Λάκη στο 90’ έχει μείνει ακόμα χαραγμένη στο μυαλό μου. Στη Φιλαδέλεφεια ο αγώνας έληξε 1-1 με σκόρερ τον Βασίλη Λάκη και μια εμετική διαιτησία από τον Μπουζάκα που είχε αρνηθεί πέναλτι και αποβολή του τερματοφύλακα των Βέλγων σε τράβηγμα του Νικολαϊδη. Πάλι για το Τσάμπιονς Λιγκ συναντήσαμε τους αυριανούς αντιπάλους μας την ιστορική σεζόν 2006-2007. ιστορική γιατί πραγματοποιήσαμε τις πρώτες μας νίκες στο θεσμό και ο εκτός έδρας αγώνας σημαδεύτηκε από την επική αλλά ημιτελή ανατροπή και τη γνωστή ιστορία με την ήττα της Μίλαν από τη Λιλ στο Μεάτσα, που μας στέρησε την πρόκριση. Τσιρίλο, Λάκης και Σέζαρ (στο 1-1 της Αθήνας) ήταν οι σκόρερ εναντίον των Βέλγων. Τελευταία φορά που τους βρήκαμε στο δρόμο μας ήταν η περσινή χρονιά όπου ηττηθήκαμε με κάτω τα χέρια στις Βρυξέλλες (3-0) και πληρώσαμε την επιπολαιότητα του Πατσατζόγλου στην Αθήνα, μη μπορώντας να διατηρήσουμε το 1-0 με πέναλτι του Μπλάνκο.
Η προϊστορία δεν είναι με το μέρος μας όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, άλλα πρέπει πάση θυσία να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να κερδίσουμε ηρεμία και να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση.
Petit Chateau, ή σε ελεύθερη μετάφραση… η τελευταία μας ευκαιρία για να αλλάξει κάτι προς το θετικό στα ιδιοκτησιακά και να κερδίσουμε μια οικονομική ανάσα. 10 εκ ευρώ φημολογείται πως θέλουν να επενδύσουν στην ΑΕΚ οι ενδιαφερόμενοι με απώτερο σκοπό τη δημιουργία στολιδιού στον Ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και σε περίπτωση συμμετοχής τους στην ομάδα μας, οι εντεταλμένοι Έλληνες που θα τρέξουν το προτζεκτ να απέχουν παρασάγγας από τους αντίστοιχους της ΕΝΙΚ.

ΜΠΑΣΚΕΤ
            Με το αριστερό ξεκίνησε ο σχεδιασμός της νέας διοίκησης υπό τον Γεωργατζόγλου. Σε μια βλακώδη κίνηση εκδιώχθηκε από έναν προπονητή που δεν αξίζει καν να αναφέρω ο Μάκης Νικολαϊδης. Ο τελευταίος των Μοϊκανών, ο μόνος που απέρριπτε συστηματικά άλλες προτάσεις από ενδιαφερόμενες ομάδες και περίμενε ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης την ΑΕΚ της καρδιάς του, αποτέλεσε χθες παρελθόν από κάποιους περαστικούς της τωρινής διοίκησης, που αξίζουν το όσκαρ ηλιθιότητας. Ο Κορωνιός αποτέλεσε και αυτός παρελθόν και μένει να δούμε τι σκέφτονται οι συγκεκριμένοι κύριοι και που θα οδηγηθεί η αγαπημένη μας ομάδα. Καλή επιτυχία στο Μάκη όπου και να πάει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: