Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Καφές, κουβέντα και Άγιος ο Θεός!


Εξ όσων ακούμε, ο Νίκος Κωστένογλου έχει ξεκινήσει σειρά προσωπικών συναντήσεων με όλους τους παίκτες του προκειμένου, πρωτίστως να τους γνωρίσει και δευτερευόντως να μάθει που και με ποιο τρόπο είναι ευκολότερο να τους αξιοποιήσει. Εκνευρίζομαι που οι συζητήσεις διαρρέουν στον τύπο, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν ανακάλυψα και την Αμερική. Μου κάνει εντύπωση πως από μια συνάντηση του Γκούντιονσεν του Κωστένογλου άντε και ενός μεταφραστή, βγαίνουν προς τα έξω τα πρακτικά. Η δήλωση του Γκούντι πως θα σκοράρει, γεμίζει αισιοδοξία καθώς με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του, έχουμε ξεχάσει για πόσο μεγάλο παίκτη μιλάμε. Βεβαίως, δεν μπορούν να του καταλογιστούν στο απόλυτο οι ευθύνες, καθώς η αλήθεια είναι πως δεν είναι σε θέση να αποδίδει το 100% όταν χρησιμοποιείται σε θέσεις που de facto δεν μπορεί να προσφέρει. Διαδίδεται πως από τον Κωστένογλου θα υπάρξει μεγαλύτερη διάθεση ευκαιρίας προς παίκτες που ο Μανόλο δεν «πήγαινε» όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο. Σιαλμάς και Μπέρνς είναι αυτοί με τον Αυστραλό να διεκδικεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ θέση ακόμα και στο βασικό σχήμα του Σαββάτου. Να υπενθυμίσω για τους λάτρες των προλήψεων, αλλά και των συμπτώσεων πως ο Νέιθαν είχε αγωνιστεί βασικός στο περσινό αντίστοιχο παιχνίδι και είχε σκοράρει μάλιστα και γκολ το οποίο σωστά δε μέτρησε στο 1ο λεπτό. Ο Κωστένογλου, συντροφιά άπειρων καφέδων, έχει αποκρυπτογραφήσει ενδελεχώς το παιχνίδι του οσφπ και προετοιμάζει το λόγο του στους παίκτες εντοπίζοντας αδυναμίες που θα χτυπήσει. Ο Τζιμπούρ θα επιστρέψει το Σάββατο στο γήπεδό μας και είμαι περίεργος να δω την αντίδρασή μας. Εμένα δε μου βγαίνει να τον βρίσω πάντως, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη. Με αγωνία περιμένω τον ορισμό του διαιτητή που θα δείξει εξ αρχής της προθέσεις της ΚΕΔ για τον αγώνα. Ο Κωσταντινέας είναι ένας καλός διαιτητής αλλά δεν ξέρω αν έχει το ειδικό βάρος για να σηκώσει τις ευθύνες ενός τέτοιου παιχνιδιού ακόμα. Ας περιμένουμε όμως να δούμε ποιος θα τοποθετηθεί και βλέπουμε…
            Γέλασα με τη θλιβερή απόφαση περί παραμονής του Αστέρα στη Σουπερλιγδ, ο οποίος, ενώ έχει πέσει βαθμολογικά στην αρχή, ενώ κατηγορήθηκε για στημένα ο πρόεδρός του, εν τέλει παραμένει και αγωνίζεται κανονικά στο πρωτάθλημα. Πιστεύω από αυτά που έχω δει πως είναι σχεδόν αδύνατο να παραμείνει στην κατηγορία- αγωνιστικά- αλλά θα είναι τυχερός αν από το φετινό πρωτάθλημα υποβιβαστεί μονάχα μια ομάδα η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η Κέρκυρα.
            Άλλα χίλια εισιτήρια έκαναν χθες φτερά –τεράστιος αριθμός αν αναλογιστούμε απεργίες και πορείες- και πιστεύω πως το Σάββατο στο γήπεδο θα βρίσκονται πάνω από 35000 Ενωσίτες που θα σπρώξουν με τον παλμό και τη φωνή την ομάδα στη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: