Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Έλα να αλλάξουμε θέση, στραβώνει το ματς!


Αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας της πλειονότητας των φιλάθλων, αποτελούν οι προλήψεις και τα γούρια που άλλοτε βγαίνουν και άλλοτε θάβονται λόγω αποτυχίας.  Η ναυαρχίδα της πρόληψης, νομίζω πως είναι πέραν πάσης αμφιβολίας η αλλαγή θέσης στο γήπεδο. Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες μιας τέτοιας κίνησης που ασυναίσθητα μας δημιουργεί μια αίσθηση τύχης σε σχέση με τον αγώνα. Αρκετοί και όχι όλοι, εκνευριζόμαστε όταν την ημέρα κάποιου κρίσιμου αγώνα λαμβάνουμε τηλεφωνική κλήση από κάποιον άνθρωπο που δε θέλουμε. Πολλοί ψάχνουν να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στην ίδια θέση που το είχαν τοποθετήσει σε κάποιον νικηφόρο αγώνα. Ο καθένας έχει τα δικά του, αλλά πιστεύω πως όποιος έχει ασχοληθεί ως φίλαθλος με έναν οποιοδήποτε αγώνα, κάτι θα έχει κάνει που φαίνεται παράλογο για να αντιστρέψει μια υποτιθέμενη κακή τύχη. Για να μην παρεξηγηθούμε , κατά πάσα βεβαιότητα τίποτα από αυτά δεν ισχύει, ωστόσο σε ένα κλίμα γηπέδου τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν το αλατοπίπερο του φιλάθλου. Δεν πρόκειται, βέβαια, να ξεχάσω ποτέ την παρουσία μου στον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ το Φεβρουάριο του 2008. Κατευθυνόμενος στο ΟΑΚΑ, σταμάτησα στο κόκκινο φανάρι της Καπποδιστρίου. Φορούσα ένα μπουφαν της ΑΕΚ και δίπλα μου περίμενε στο φανάρι ένας ντελιβεράς. Μου λέει, «θα κερδίσουμε σήμερα;». Απαντάω, « Λογικά Ναι». «μακάρι ρε φίλε, εγώ δεν πάω στο γήπεδο γιατί νομίζω πως είμαι πολύ μεγάλος γκαντέμης». Άναψε πράσινο και μαζί με τους φίλους μου στο αυτοκίνητο γελάσαμε και είπαμε πως ο τύπος είναι κλινική περίπτωση. Για την ιστορία, χάσαμε 2-3 μέσα στο γήπεδό μας με δύο γκολ του Χούτου κι ένα του Τζεμπούρ αν θυμάμαι καλά, και στην κλασσική μουρμούρικη επιστροφή, ακούστηκε από τα πίσω καθίσματα πως αυτός ο γελοίος, ο γκαντέμαρος ο ντελιβεράς φταίει, όπου προφανέστατα λυθήκαμε στα γέλια και ξέραμε που έπρεπε να αποδώσουμε τα αίτια της ήττας. Αν έχετε κάποια παρόμοια ιστορία και θέλετε να την μοιραστείτε, περιμένω τις απαντήσεις σας μέσω των σχολίων σας!

2 σχόλια:

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ(revisited)
Ο αποκρυφισμος ,τα μαγια,οι προληψεις ταλανιζουν ολο το φασμα ,ολες τις εκδηλωσεις του βιου μας.Οικονομικες κι επαγγελματικες επιλογες,ερωτικη ζωη
και γκομενικα θεματα,σχεσεις,αγοραπωλησιες κλπ.Ειναι δυστυχως εξακριβωμενο
οτι αν βαπτισουμε καποιον μαυρη γατα,αποφευγω πιο αγοραιους χαρακτηρισμους,
λογω της αρνητικης εξελιξης που ειχε το συναπαντημα του με το ενδιαφερον μας,ο τιτλος τον συνοδευει δια βιου και επικυρωνεται με πολλαπλα “παρασημα”σε περιπτωση οδυνηρων επαναληψεων.Στα αθλητικα η εμπλοκη ειναι δεδομενη και απαραιτητη λογω της σοβαροτητος της επιρροης του ανθρωπινου παραγοντα.Φυσικα
η θετικη ψυχολογικη προετοιμασια που συχνα εμπεριεχει μια “θρησκευτικα”τηρουμενη προεργασια ενος αγωνα δημιουργει εν πολλοις και τις προυποθεσεις επιτυχιας. Το παιχνιδι ανεξαρτητως σπουδαιοτητος δονει εκ των προτερων τις κεραιες με αυτη την ανεξηγητη ενεργεια του οπαδου .αυξανει την αδρεναλινη κι ενεργοποιει μνημη κι ενστικτο.Η τελετουργια (ritual) κατα τον ψυχιατρικο ορο ,αρχιζει με επιλογη της διαδρομης απαραβατα,την αποφυγη τυχαιων
χαιρετισμων και συναντησεων με απροβλεπτα η ατσεκαριστα ατομα (ποσω μαλλον τα “τσεκαρισμενα” γκαντεμοσκυλα),απο το πρωι κιολας.Εννοειται οτι υπαρχει επιφυλακη προβοκατσιας απο δηθεν αδιαφορους εγκαθετους που ειτε γνωριζουν πιθανη ευαισθησια σου (διοτι ως ηλιθιος καποτε το ωμολογησες πραγμα που απαγορευεται) και επιζητουν τζερτζελο,ειτε εχουν εμμεσο οφελος απο το αποτελεσμα και το παιζουν δεν ασχολουμαι,ολοι αλητες ειναι κλπ ενω εσυ καιγεσαι.Επισης υπαρχουν οι γκαντεμοσαυροι που εμφανιζονται η και τηλεφωνουν για προβλεψεις η το χειροτερο εθιμοτυπικα τη μερα του αγωνα και παροτι εχεις παρει προφυλαξεις σε αιφνιδιαζουν.Τρανο τετοιο παραδειγμα ο λατρευτος παιδικος φιλος ΔΜ ολυμπιακος και φιλαδελφειωτης του οποιου η τηλεφωνικη ακτινοβολια εχει εμβελεια 24ωρου.Δεν συζητω μονο για τους αγωνες με οσφπ οπου οι ηττες αγγιζουν ιστορικα πλαφον αλλα και με τριτους αντιπαλους ειναι γκαραντι το εξωπραγματικο αποτελεσμα.Αναφερω ενδεικτικα παλμαρε:
Τελη δεκαετιας 70 ισως 79 τον φιλοξενω στη 18 με Πιερικο,με υπερομαδα Παπαιωαννου,Ντουσαν,Αρδιζογλου Μαυρο κα.α
Απιστευτο μονοτερμα με κοντρα διαιτησια σε βαθμο κλαματος δεν δινει 3-4 πεναλτυ μαρς εκ των οποιων 2 στον αρδιζογλου που και αποβαλλεται μουντζωνοντας τον με τα δυο χερια,αποβαλλει νομιζω και δευτερο και χανουμε 2-1
Θυρα 14 Καραισκακη πεταλο μαζι Φεβρουαριος.στο ζεσταμα προσπαθωντας να φτιαξει γεφυρες με τους διπλα γιατι τα εισητηρια ειναι της ΑΕΚ λεει: οπως βλεπω τους δικους μου θα χασουμε εδω μεσα.Ξεκιναμε τρωμε 2 στα γρηγορα κατερρεουμε αποβολη Μανωλα δεξιου μπακ νομιζω,που “βιαζει ” ο Αναστο.και ακολουθει αυτο που ολοι ξερουμε σαν θυρα 7 και 0-6..
Παρων σε αποκλεισμο ουεφα με Αρτζες Πιτεστι παλι με σφαγη και απιστευτη ατυχια ,αλλα και τραγικα χ και ηττες απο ανυπαρκτους τελος παντων για να μη το παμε μακρυα.

απ'το 58 στη 18 είπε...

Περα απο τις παρουσιες του στο γηπεδο που χρεωνονται στο παθητικο μου και τις μπλοκαρα εδω και δεκαετιες κατορθωνει ,αθελα του και το πιστευω ,να καταφερει 100% ευστοχα πληγματα,οταν σπαει το εμπαργκο μου με ξαφνικη επισκεψη το πρωι του ντερμπυ στη δουλεια μου η με χειρουργικης ακριβειας τηλεφωνο τη προηγουμενη η το πρωι σε ωρα που αορατες δυναμεις με υπνωτισαν και το σηκωσα.
Ντρεπομαι γι αυτο αλλα ειναι περιττο να επικαλεσθω να το επιβεβαιωσουν καποιοι…
Ενα αλλο θεμα ειναι η ενδυμασια.Σπανια βλαπτει η μεχρι λεπτομερειας επαναληψη επιτυχημενων συνταγων αλλα η στραβη ερχεται καποτε.Στη περιπτωση αυτη ακουγεται το γνωστο” σπασαν τα γουρια”Οι πειραματισμοι με ατσεκαριστο ρουχο ,αξεσουαρ, μπουφαν ,καπελα (γκολ Αλεξανδρη) να αποφευγονται.Εξυπακουεται ο,τι καινουργιο δηλ.πρωτοφορεμενο θεωρειται αυτοκτονια.
Το παρκαρισμα επισης εχει δωσει μεγαλες χαρες οταν τηρειται σωστα αλλα και συντριβες οταν σου στραβωσει(π.χ Μαδυττος κα 3 απο τον Λοκο με Παρι).
Θα παραβλεψω εκτενη αναφορα στη διατροφη,το ξυρισμα,μυστικες προσευχες,απορρητα και αλλα που απτονται προσωπικων δεδομενων.
ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ.
Αυτα αφορουν τα προ του αγωνα και σε ενα βαθμο αποτελουν μια ασφαλη”πνευματικη”θωρακιση του αποτελεσματος βασικα στα βατα θεωρουμενα ματς.Στα ντερμπυ η συνταγη θελει και δουλεια στο γηπεδο (τρικ,χειρονομιες,αλλαγες,τσιγαρα, εντοπισμος και στοχοποιηση μαυρων γατων κλπ.)
Υπαρχουν περιπτωσεις που ανακαλυπτεις, ενω εχεις φαει απο το πουθενα γκολ στο 3ο λεπτο ,αυρα στραβης κοντα σου.Ειναι κατι ανεκφραστοι τυποι με προσκλησεις ΕΠΟ χωμενοι μεσα στα διαρκειας που κοιτουν μακρια οταν ακουγεται το ποιος π..ς καντεμης ηρθε σημερα η ειναι εδω καμμια βαζελα?Αν αγριεψει το θεμα και ειναι και αντιπαλοι, δεν συζητω ναχουν και γυναικα μαζι ,αστο..Αν ειναι Αεκτσης η δηλωσει ΑΕΚτσης παλι δυσκολα τα πραγματα..
Παντως ουκ ολιγες φορες ειδικα στα παιγνιδια που στραβωνουν επιβαλλεται η προσφυγη σε ανορθοδοξες τακτικες αλλοιωσης των εξωτερικων συνθηκων που επεφεραν την αρνητικη εξελιξη κι εκει θελει τολμη..εχει πολυ γελιο οταν σε στενοτητα χρονου γινει η ανατροπη που δικαιωνει το γουρι μας!
Δεν συζητω για τις ανοικειες φραστικες επιθεσεις και λεκτικους προπηλακισμους σε ανθρωπους που αμεριμνα παρευρισκονται στην εμβελεια αλλων που πιστευουν οτι κομιζουν μονιμα τη κακοδαιμονια η εφεραν μαζι τους γκαντεμη εκεινη τη μερα…
Το θεμα ειναι πολυ σοβαρο ,ειναι πολυ αστειο,δεν τελειωνει και φυσικα αποφευγω τις ειδικες λεπτομερειες γιατι αυτα δεν μοιραζονται.Ελπιζω να εδωσα μια προσεγγιση του θεματος που βεβαια μονο ομοιοπαθεις μπορουν να καταλαβουν,και τα μυστικα δεν λεγονται.
Ο αγωνας συνεχιζεται..