Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Για την πρώτη νίκη του Κωστένογλου...


Καλημέρα και Καλή Κυριακή σε όλους,
Εναντίον του ΟΦΗ σήμερα η  ομάδα μας έχει ως στόχο την 4η νίκη στο πρωτάθλημα που θα την κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος καθώς πιστεύω στην ομάδα και στον προπονητή. Η επόμενη τριάδα αναμετρήσεων θα κρίνει πολλά κατά την άποψή μου ως προς τις απαιτήσεις που θα έχουμε. Στο ενδεχόμενο των 2 νικών, πρέπει να εκμεταλλευτούμε όπως έχω ξαναπεί το πρόγραμμα και να γραπωθούμε στην κορυφή. Ο Παναθηναϊκός, όπως πίστευα, πάει πολύ καλά έχοντας κάνει εμφατικές νίκες αλλά αντικειμενικά ο δείκτης δυσκολίας των αγώνων του είναι χαμηλός, αν εξαιρεθεί το ισόπαλο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Έχει και αυτός τρεις δύσκολους αγώνες κολλητά με ΠΑΟΚ,ΑΕΚ,οσφπ και αν βγει αλώβητος από αυτές θα είναι σίγουρα το απόλυτο φαβορί. Με αγωνία περιμένω να –μην-δω την «αντίσταση» του πανιωνίου απέναντι στον οσφπ σήμερα το απόγευμα. Θα ήθελα πολύ να δω τον αγώνα και να τον αναλύσω σε σας, αλλά προέχει η ΑΕΚ που αγωνίζεται την ίδια ώρα. Θεωρώ ελάχιστες τις πιθανότητες γκέλας του ολυμπιακού.
            Όσον αφορά την ενδεκάδα πιθανότατα θα είναι ιδιαίτερα επιθετική. Στην άμυνα ο Κάλα πληρώνει την επιπολαιότητα που έδειξε με τους Ρώσους και επιστρέφει στον πάγκο. Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής, δεξιά ο Κοντοές, αριστερά ο Καράμπελας και στο κέντρο της άμυνας Μανωλάς και Δέλλας. Στη μεσαία γραμμή ο Βάργκας με τον Καφέ που με προβληματίζει ιδιαίτερα μέχρι στιγμής. Η τριπλέτα μπροστά τους θα αποτελείται από Σιαλμά, Κάρλος και Λεονάρντο ενώ στην κορυφή θα είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο Σιαλμάς πρέπει και θα αδράξει την ευκαιρία. Είναι ένας παίκτης με τσαγανό που όπως έχετε καταλάβει τον πιστεύω πάρα πολύ. Η φυσική του θέση είναι στην κορυφή, ωστόσο επειδή έχει ποδοσφαιρικό μυαλό, δεν τον φοβάμαι και ξέρω πως μπορεί να ανταπεξέλθει.
            Μια από τις λίγες έδρες μικρομεσαίων ομάδων που έχουμε αρνητική προϊστορία είναι αυτή του «Γεντί Κουλέ». Υπάρχει ισορροπία στα αποτελέσματα καθώς ο ΟΦΗ έχει κερδίσει 13 φορές, η ΑΕΚ 12, ενώ 11 αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή. Εμφατικότερη νίκη όλων των εποχών στην έδρα τους, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας αυτή του 2005 με 3-2. Ήταν μια νίκη παλικαρίσια, που με τα τότε δεδομένα μας είχε αγκαλιά με το πρωτάθλημα πριν έρθει η καταραμένη μέρα του ΑΕΚ-Ιωνικός. Έχοντας προηγηθεί 2-0 στο σκορ χάρη σε γκολ των Βλάνταν Ίβιτς και Ζούλιο Σέζαρ ισοφαριστήκαμε με γκολ του Μαχλά και του Καζατζή στο 90’. Ο Λύμπε όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και έδωσε τη νίκη με σουτ «κανόνι» στο 94ο λεπτό της αναμέτρησης, απαιτώντας από τους Κρητικούς να κάνουν ησυχία. Ο Κωστένογλου είχε αγωνιστεί βασικός στον εν λόγω αγώνα καθώς ο τότε βασικός αμυντικός, Μπρούνο Άλβες ήταν τιμωρημένος.
            Για τους λάτρες των στατιστικών ο Κωστένογλου έχει πρωταγωνιστήσει σε μια απίστευτη ιστορία που είχε ως σημείο αναφοράς το «Γεντί Κουλέ». Στο πρωτάθλημα της περιόδου 2000-2001 ο αγώνας στην Κρήτη είχε έρθει 3-3. Ο Νίκος σε αυτό το παιχνίδι σκόραρε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ. Όταν τελείωσε το πρωτάθλημα η στατιστική κατηγορία έγραψε πως ο Κωστένογλου είχε ένα γκολ σε μια τελική προσπάθεια. Δηλαδή 100% επιτυχία. Παγκόσμιο ρεκόρ που χωρίς να το έχω ψάξει δεν έχει ξαναγίνει και δεν πρόκειται να ξαναγίνει!

το 2-3 του 2004-2005


1 σχόλιο:

PiciFriki είπε...

Ο Κλωναρίδης την ώρα του αγώνα της ΑΕΚ έβλεπε Τσέλσι!!!http://aek247.blogspot.com/2011/10/blog-post_23.html