Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

O Λεονάρντο, ο Λεβαδειακός και τα φρικτά αντανακλαστικά της Σουπερλίγκα...


ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ

Ο Λέο έχει πείσει και τον τελευταίο άπιστο, πως αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της φετινής ΑΕΚ. Γίνεται εύκολα αντιληπτή η ποδοσφαιρική ανυπαρξία της διοίκησης, καθώς βλέποντας τις φετινές εμφανίσεις του Βραζιλιάνου, αναλογίζεσαι τι θα μπορούσε να συμβεί στην ομάδα αν έφευγε το καλοκαίρι, όπως επιθυμούσε ο Αδαμίδης συνεπικουρούμενος από τον Χιμένεθ. Ο Λέο περνάει επίσημα σε άλλη ποδοσφαιρική εποχή για τον ίδιο, κάτι που όσο γρηγορότερα το καταλάβει, τόσο μεγαλύτερος παίκτης θα γίνει. Δεν είναι πλέον το «κρυφό χαρτί», η «έκπληξη» και δεν έχει σύμμαχο τον αιφνιδιασμό. Όποιος παίζει με την ΑΕΚ, μοιραία θα προσαρμόζει το παιχνίδι του στον Λεονάρντο. Τρανό παράδειγμα, η έμπνευση του Τσιώλη το Σάββατο, που χρησιμοποιώντας τον επιθετικό Τσαμπούρη στο δεξί άκρο της άμυνας προσπάθησε να περιορίσει τον Λέο. Η επιλογή ήταν ατυχής, ωστόσο δείχνει τον τρόπο προσέγγισης που θα έχει ο Λέο από εδώ και στο εξής. Δε μ’ αρέσουν οι δηλώσεις από τους παίκτες και γενικώς, θέλω να βλέπω πράξεις. Όμως ο Λεονάρντο, πέραν πάσης αμφιβολίας, έχει το ποδοσφαιρικό υπόβαθρο και ταλέντο να υποστηρίξει τις δηλώσεις του.

Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

«Αγώνας παγίδα» ο εμβόλιμος της Τετάρτης κόντρα στον Κομπότη. Είμαστε η δεύτερη ομάδα που θα αντιμετωπίσει τους «Βοιωτούς» και δεν ξέρεις τι να περιμένεις από τον αγώνα κόντρα σε μια πλήρως άγνωστη ομάδα. Αλεξόπουλος και Κωστένογλου βρέθηκαν χθες στο Περιστέρι και είδαν τους επερχόμενους αντιπάλους μας να αποσπούν ισοπαλία από τον ικανότατο φέτος Ατρόμητο. Είχαν, μάλιστα, την ευκαιρία να «κλέψουν» το ματς στο 88’ όμως ο επιθετικός τους αντιμετώπισε με επιπολαιότητα το τελείωμα της φάσης. Με συγκέντρωση δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα, θεωρώ, αλλά πρέπει να δούμε το παιχνίδι πολύ πολύ σοβαρά.

ΟΦΗ-ΑΡΗΣ

Ο διαιτητής Μήτσιος, τα έκανε μαντάρα στο Ηράκλειο και δεν θεωρώ πως εξυπηρετούσε πράσινα συμφέροντα όπως αναφέρουν οι όψιμοι συνωμοσιολόγοι δημοσιογράφοι του ολυμπιακού. Αν αυτά που έγραφα περί «παραρτημάτων» το καλοκαίρι, διαβάζονταν από τις εν λόγω εφημερίδες θα αντιμετώπιζαν τα κείμενά μου με χλεύη. Επειδή για ανθρώπους χωρίς επιχειρήματα ισχύει πάντα το «μονά ζυγά δικά μας» δε θα ασχοληθώ με τα δημοσιεύματα. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία για την ΚΕΔ να τιμωρήσει παραδειγματικά τον διαιτητή, στον οποίο δεν καταλογίζω δόλο. Ο τρόπος όμως που διαιτήτευσε χθες, καταδεικνύει και την διαιτητική του ανυπαρξία. Στο αιώνιο λάθος που κάνουν πολλοί ανίκανοι διαιτητές ανά τον κόσμο, υπέπεσε χθες και ο Μήτσιος. Στον συμψηφισμό λανθασμένων αποφάσεων. Αποβάλλοντας λανθασμένα τον Ουμπίντες, δεν έδωσε πέναλτι μαρς στον ΟΦΗ, ξέφυγε, έδωσε δεύτερη κίτρινη στον Μάτζιο και γενικώς έκανε μια διαιτησία κάτω του κακού.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΥΧΕΡΟΣ, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

Η τύχη της ομάδας του παο, προσεγγίζει μεταφυσικές δυνάμεις, καθώς αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό χωρίς τον κατά κοινή ομολογία κορυφαίο παίκτη του (Ιμπαγάσα) και θα αντιμετωπίσει τώρα τον ΟΦΗ, χωρίς τον καλύτερό του παίκτη Μάντζιο, αλλά και τον Ταυλαρίδη.


Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ
Έχουμε καταλάβει πως τα αντανακλαστικά της ποδοσφαιρικής διοργανώτριας είναι χειρότερα ακόμα και από του… Κώστα Χαλκιά. Γνωρίζω πως έπεται ευρωπαϊκός αγώνας της ΑΕΚ την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο είναι απαράδεκτο να παίξουμε την Τετάρτη με τον Λεβαδειακό και το Σάββατο με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, πόσο μάλλον όταν ξέρουμε πως παίζουμε Πέμπτη με τους Βέλγους. Θα έπρεπε να γίνει αλλαγή για την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: