Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ο αποτελεσματικός... Μπέλεκ!


Βγαίνουν σήμερα τα εισιτήρια για τον αγώνα του Σαββάτου και πολύ θα ήθελα έναν γενικό ξεσηκωμό, αποδεικνύοντας πως όλοι πήραμε το μήνυμα της υποστήριξης. Μου άρεσε που είδα όλους τους δημοσιογράφους της ΑΕΚ να γράφουν τα καλύτερα λόγια για την ομάδα, «ψήνοντας» ακόμα περισσότερο τους φιλάθλους μας.
            Υπόσχομαι πως σε αυτές τις «45 μέρες» που χρειάζεται ο έλεγχος για τον επενδυτή ( ; ) να μη γράψω απολύτως τίποτα καθώς δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη διοίκηση.
Από ποδοσφαιρικής άποψης και καθώς έχω ηρεμήσει από τη γλυκιά γεύση του μεσημεριού της Κυριακής, θα ήθελα να τονίσω πως το να κάνει η ΑΕΚ τόσες τελικές προσπάθειες έμοιαζε ουτοπικό. Ένα ενδιαφέρον στατιστικό που άλλαξε μετά το ματς με την Κέρκυρα είναι το γκολ ανά τελική προσπάθεια. Πριν το παιχνίδι της Κυριακής, η ΑΕΚ είχε ένα γκολ ανά 4,5 τελικές προσπάθειες. Μετά τις 23 τελικές (10 στο τέρμα) ο μέσος όρος ανέβηκε στο 1 γκολ ανά 6,8 προσπάθειες. Για να κάνει η ΑΕΚ 23 τελικές προσπάθειες χρειαζόταν κατά μέσο όρο 3 παιχνίδια και τις έκανε όλες σε ένα, γεγονός που μαρτυρά μια σαφέστατη βελτίωση. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον το οποίο όμως και καταδεικνύει πως η στατιστική δεν έχει χώρο στο ποδόσφαιρο, είναι πως με βάση τους αριθμούς ο Μπέλεκ είναι ο δεύτερος πιο αποτελεσματικός παίκτης του πρωταθλήματος, σκοράροντας ένα γκολ ανά 3,6 τελικές προσπάθειες, αφήνοντας πίσω του στη σχετική κατηγορία τους Μιραλάς, Τζιμπούρ και όλους τους άλλους πλην του Λέτο.
Ο αγώνας του Σαββάτου είναι δύσκολος από πάρα πολλές απόψεις. Αρχικά λόγω των απουσιών μας και εν συνεχεία λόγω της αλλαγής προπονητής στον αντίπαλό μας. Ο Άγγελος Αναστασιάδης επιστρέφει ύστερα από 7 ( ! ) χρόνια σε πάγκο συλλόγου. Μπορεί ο τρόπος δουλειάς του να φαίνεται σε κάποιους απαρχαιωμένος, αλλά ουδείς αμφισβητεί τις τεράστιες δυνατότητες που έχει στον καταρτισμό της ενδεκάδας, τις αλλαγές αλλά και την ψυχολογία που δίνει στους παίκτες του. Πάντα η αλλαγή προπονητή έστω και πρόσκαιρα, δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να έχει άμεση βελτίωση. Να υποτιμήσουμε τους Ηπειρώτες αποκλείεται, ωστόσο ο δείκτης δυσκολίας είναι λίγο υψηλότερος, ειδικά αν αναλογιστούμε πως θα παραταχθούμε χωρίς τον Λεονάρντο. Δε μου φαίνεται απίθανο να ντεμπουτάρει ο Τσίτας στη βασική ενδεκάδα, ειδικά μετά το 20λεπτο ελπίδας που μας χάρισε την Κυριακή.

Χρόνια πολλά στον Λυμπερόπουλο, τον Κωστένογλου, τον Καράμπελα, τον Γεωργέα, τον Εγγλέζου και σε όσους από εσάς γιορτάζετε!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: