Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Γελοιότητας συνέχεια

Αρνητική έκπληξη μου προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις Νικολαϊδη σε σχέση με τις αποφάσεις των συζητήσεων. Πρώτον, θεωρώ απαράδεκτο πως ο τρόπος που επέλεξε να κάνει δηλώσεις είναι μέσω κλήσης των πιο κύριων αθλητικών sites. Στις δύσκολες εποχές που περνάει η ΑΕΚ όφειλε να κάνει δηλώσεις είτε μέσω συνέντευξης τύπου, είτε ραδιοφωνικές. Το να μαθαίνουμε μέσω τρίτων το τι θα γίνει είναι λάθος. Οχι πως θεωρώ ότι είπε άλλα πράγματα, όμως θα έπρεπε να τον ακούσουμε ή ακόμα καλύτερα να τον δούμε. Δεύτερον, με αυτά που είπε είναι σα να μην έχει μιλήσει με τους υπόλοιπους μετόχους. Δηλαδή, τι σημαίνει η φράση "άποψη μου είναι πως πρέπει να μπουν 4 εκατομμύρια";. Δεν δήλωσες πως ο καθένας πρέπει να πληρώσει τα χρέη του; Τι συζητήσατε με τους υπολοίπους την περασμένη εβδομάδα; Απόφαση δεν βγήκε; Τρίτον, επί της ουσίας η ΑΕΚ βαράει διάλυση διότι βασίζεται στο "Θεμέλιο 21". Καμία επόμενη μέρα δεν είναι εξασφαλισμένη. Τα τρία εκ. ευρώ που μπορούν να βρεθούν ως ταμειακή διευκόλυνση δεν μπαίνουν από κάποιον επενδυτή, αλλά μπαίνουν προκειμένου να μην καταστραφεί η ΑΕΚ φέτος.  Ετσι όπως αντιλαμβάνομαι την κατάσταση δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υπάρξει σωτηρία. Χωρίς την ύπαρξη επενδυτή, πολύ απλά δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι- ΔΥΣΤΥΧΩΣ-. Μέσα σ' όλα, υπάρχει και η κλήση της ΟΥΕΦΑ η οποία χαρακτηρίστηκε "ΚΛΗΣΗ ΣΟΚ". Γιατί "ΚΛΗΣΗ ΣΟΚ"; Ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Μαρτίου. Αυτοί μας καλούν ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ την 16η Φεβρουαρίου για να μάθουν αν έχουμε βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Πρακτικά, δε σημαίνει τίποτα η συγκεκριμένη κλήση της ομοσπονδίας, όμως πρέπει σε αυτόν το μήνα να δείξουμε πως βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αναμφίβολα δεν είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, κι αυτό το ξέρουν όλοι. Δε μ' αρέσει να το επαναλαμβάνω συνέχεια, αλλά βρίσκω αν μη τι άλλο προβληματικό το να δικαιώνομαι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα οικονομικής φύσεως της ΑΕΚ. Δεν μπορεί η κλήση της ουεφα να σοκάρει το οποιοδήποτε διοικητικό σχήμα της ΑΕΚ.

Οσον αφορά στο γήπεδο και το ΦΕΚ που θεωρητικά μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αυτά είναι μπούρδες. Διότι μπορεί να μην υπάρχουν οι 131 που προσέφυγαν το '03 στο ΣτΕ αλλά υπάρχουν ακόμη 12 που είναι σε θέση να το κάνουν. Με τον ίδιο τρόπο, θα αντιδράσει το ΣτΕ είτε προσφύγουν 1121 είτε μόνο ένας. Επί Γρανίτσα, νόμος της Βουλής υπήρχε για την κατασκευή του γηπέδου. Κρίθηκε αντισυνταγματικός και απλώς δεν ξεκίνησε ποτέ η κατασκευή του ηλίθιου πλάνου Γρανίτσα που παρουσίαζε την οδό Καππαδοκίας ως κεντρικό δρόμο Σοβιετικού τύπου στην ακόμα πιο ηλίθια και ψεύτικη μακέτα.

Ζούμε ιστορικά δύσκολες μέρες και η κατάσταση μοιάζει να ξεφεύγει περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ιδίως αν αναλογιστούμε την επιπολαιότητα στις συζητήσεις των μετόχων που θυμίζουν την επιπολαιότητα που δείχνουν οι πολιτικοί αρχηγοί του τόπου χθες και σήμερα. Δε γίνεται ο Νικολαϊδης να κάνει μικροπολιτική και να λέει πως με λένε "κακοδιαχειριστή" όταν η κατάσταση βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Δε γίνεται, πως να το κάνουμε. Η ΑΕΚ σβήνει, η κλεψύδρα αδειάζει και το προσωπικό συμφέρον πρέπει επιτέλους να μπει στην άκρη. Πρέπει να αποφασιστεί να δοθούν τα χρήματα η όχι και να τελειώνουμε θετικά είτε μια ώρα αρχύτερα και να κολυμπήσουμε, είτε αρνητικά και να βουλιάξουμε.

Οι κατά τα άλλα συμπαθείς, αξιόλογοι επιχειρηματίες, Παππάς, Νοτιάς, Κανελλόπουλος καλούνται να ξαναβάλουν χρήματα. Σκέφτομαι επιχειρηματικά και όχι συναισθηματικά όπως δυστυχώς κάνουν αυτοί και λέω: Και οι τρεις, κάποια στιγμή σε όλα αυτά τα χρόνια δήλωσαν πως "δεν ξανασχολούμε". Ολοι, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο επανεμφανίζονται. Καλούνται αυτή τη στιγμή, επί της ουσίας να δώσουν 4 εκ "cash" και να μην τα πάρουν ποτέ πίσω. Και οι τρεις κάποια στιγμή έχουν βάλει λεφτά στο " και πέντε" χάνοντάς τα. Αναρωτιέμαι: ΑΝ αυτά τα λεφτά δεν είχαν δοθεί στο "και πέντε", αλλά στο "παρά τέταρτο" πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα ΤΟΣΟ οικονομικά για αυτούς, όσο και βιοτικά για την ΑΕΚ; Πως είναι δυνατόν να σκέπτονται τόσο καλά στις επιχειρήσεις τους και στην ΑΕΚ να τα έχουν κάνει τόσο μαντάρα; Πως είναι δυνατόν το επιτελείο του Νικολαϊδη που είχε συσταθεί από τόσους αξιόλογους επιχειρηματίες να μην αντιδρούσε που μπαίναμε συνεχώς μέσα; Πόσο δικαιώνεται ο Κιντής που έφυγε το καλοκαίρι του 2005, χρονιά στην οποία παρέκκλινε το πλάνο σωτηρίας του 2004; Από την άλλη πλευρά, και ουδείς το αρνείται, πόσο γλυκιά για όλους μας ήταν η αίσθηση της κορυφής; Πόσο είπαμε πως πλησιάζαμε την κορυφή και θέλουμε να την κατακτήσουμε;Εχουμε ως κόσμος ευθύνες που δεν μίλησαμε, όταν είδαμε πως κάνουμε τα ίδια και δεν μπορούμε επ ουδενί να τα υποστηρίξουμε; Δεν καταλογίζω σε κανέναν κακή πρόθεση. Ωστόσο, κύριοι μέτοχοι, αν το πρωτάθλημα του 2008 είχε κατακτηθεί όπως έπρεπε να είχε γίνει  η ανταμοιβή θα ήταν δική σας! Ναι ή Όχι; Θα ήσαστε οι ήρωες που έκαναν την ΑΕΚ πρωταθλήτρια; Ναι! Λόγω Κόκκαλη, Γκαγκάτση, ΕΠΟ το πρωτάθλημα πήγε σκανδαλωδώς στο λιμάνι. Εσείς τι κάνατε για αυτό; Μάλλον τίποτα.

Θέλω να πω κλείνοντας, και κάνοντας μια περίληψη της σκέψης μου πως ΟΛΟΙ έχουμε ευθύνες! Και ο Νικολαϊδης και ο Παππάς και ο Νοτιάς και ο Τάκης και ο Κόσμος ο απλός, και η ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ και όλοι! Είπαμε, τραβούμε ΚΟΚΚΙΝΗ γραμμή και απο δω και στο εξής προχωράμε μπροστά. Και Ντέμη, δεν γίνεται σε αυτές τις δύσκολες ώρες να λες πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμπλοκής σου στην ΑΕΚ της επόμενης μέρας. Δεν το επιτρέπει η ιστορία σου, δεν το επιτρέπει ο εαυτός σου και δεν το επιτρέπει η ΑΕΚ. Πάντες παρόντες στην επόμενη μέρα όπως και να είναι αυτή. Και αυτό πάει και για τον κόσμο που δεν έρχεται ποτέ στο γήπεδο αλλά στα sites και στα blogs είναι πρώτος στην κριτική. Εκτός αν ξαφνικά οι ΑΕΚτζηδες γίναμε βάζελοι. Οι βάζελοι λύση θα βρουν εύκολα ή δύσκολα. Στην ΑΕΚ όμως που ποτέ δεν έρχεται ΤΙΠΟΤΑ εύκολα η απόφαση είναι δική σας. Δική σου Ντέμη, δική σου Πέτρο, δική σου Νίκο, δική σου Τάκη, δική σου ανώνυμε οπαδέ της ΑΕΚ!
Καλημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: