Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μήπως αδίκως τα έχουμε βάλει με τον Σιαλμά;


Η φυγή του Σιαλμά από την ΑΕΚ με στενοχώρησε ιδιαίτερα. Κυρίως, λόγω του γεγονότος πως ο ποδοσφαιριστής ήταν ΑΕΚ και αν και δεν ήταν κάτι το σπουδαίο ως παίκτης έδινε πάντοτε το 100% των δυνατοτήτων του. Θεωρώ πως η φυγή του από το Δικέφαλο, είναι μεν προσωπική επιλογή ωστόσο κάτι δεν μου πάει σε όλη την ιστορία, μιας και μελετώντας λίγο καλύτερα το θέμα παρατηρώ πως όλα ξεκίνησαν εκ του μειόντος. Ξαφνικά γράφτηκε πως «ψάχνεται ο Σιαλμάς», ξαφνικά πως θέλει να φύγει ενώ δέχθηκε μια αναίτια –κατά την άποψή- μου επίθεση. Δεν ξέρω προσωπικά τον άνθρωπο, ωστόσο δεν είχε δώσει ποτέ στην ΑΕΚ δείγματα «κωλόπαιδου» όπως πχ ο –θέλω να παίξω μπροστά στον λαό μας στο Καραϊσκάκη- Κώστας Μανωλάς. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια αντιεπαγγελματική κίνηση να μην παραστεί στην προπόνηση για δυο συνεχείς ημέρες, αλλά πρέπει να είμαστε κάπως καχύποπτοι αντιλαμβανόμενοι πως η Διοίκηση εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να αναλάβει ένα νέο φιάσκο.. Τι εικάζω πως συνέβη; Ο Μαύρος και ο Τσιάρτας θεωρούσαν κλεισμένο τον Κουτσιανικούλη που έκανε τελευταία στιγμή πίσω και πήγε στον ΟΦΗ. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον Μέσι του Ηρακλείου, και όσο η πλάστιγγα έγερνε υπέρ της συμφωνίας, μετεφέρθη στο Σιαλμά η θέληση για απομάκρυνση από την ΑΕΚ. Εκείνος, άρχισε να ψάχνεται βρήκε μια πρόταση συμφέρουσα οικονομικά και τα βρήκε σε όλα με ομάδα προερχόμενη από το ποδοσφαιρικό νεκροταφείο του Αζερμπαϊτζάν. Όταν εντέλει χάλασε η μετεγγραφή του «Κούτσια», ξεκίνησε η ενορχηστρωμένη επίθεση κατά Σιαλμά (τα αρχεία υπάρχουν στο ΑΕΚ365 και πολλά είναι ανυπόγραφα) στον οποίο αναφέρθηκε πως δεν πρέπει επ’ ουδενί να αποχωρήσει μιας και δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Ο παίκτης –άνθρωπος είναι- προσβεβλημένος –και δικαίως- από την στάση της διοίκησης τους έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια και τράβηξε για άλλες πολιτείες. Το ένστικτό μου τόσα χρόνια στην ΑΕΚ, αυτό μου λέει αλλά τονίζω πως η άποψη μου στηρίζεται σε αυτά που βλέπω. Όποιος διαφωνεί και θέλει να εκφράσει την άποψή του, θα χαρώ να απαντήσω!

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΠΡΩΤΗ
Δεν υπαρχει σιγουρα προηγουμενο ουτε απο ομαδα προερχομενη απο τη Β Εθνικη να αναγκαζεται να συμμετεχει στο μεγαλο πρωταθλημα υπο τις συνθηκες που θα κατεβει αυριο αυτο το μορφωμα που ονομαζεται ομαδα της ΑΕΚ.Καμμια ομαδα δεν τελειωσε το προγουμενο πρωταθλημα με υλικο α κατηγοριας(με ολα τα θετικα και αρνητικα)και την επομενη χρονια επαιξε με υλικο που δεν θα στεκοταν ευκολα στη Γ κατηγορια.Εξαιρω τους τερματοφυλακες.Η απιστευτη δοκιμασια που μπαινει αυριο το μεγεθος ΑΕΚ ειναι σαφως ο μεγαλος γριφος του απολυτα αδιαφορου πρωταθληματος που ξεκινα.Ειναι πολυ φιλοτιμες οι προσπαθειες των ανθρωπων που τρεχουν αυτο το προτζεκτ-ελευθερη πτωση,πραγματικα το αναγνωριζουμε ολοι αλλα θα ειναι πολυ οδυνηρη η πορεια του...
Επαναλαμβανω οτι δεν πονταρω ουτε πενταρα στις δυνατοτητες αυτων των μωρων και ειναι αδικο να φοτωθουν τετοιο βαρος.Δεν ειναι τα Μπασμπι Μπειμπς ,δεν φαινεται να κρυβουν κατι μεγαλο και δεν πρεπει και να τυφλωθουν απο ,μακαρι,ευχαριστες εκπληξεις...Μονο υποστηριξη χρειαζονται γιατι δυστυχως ειναι ΑΕΚ και οχι Κερκυρα .Θα ειναι συνεχεια θεμα συζητησης και για το καλο,παλι μακαρι,και για το κακο.Η παραμονη σε θεσεις πανω απο τις επικινδυνες θα ειναι θαυμα και δεν υπαρχει δυνατοτης διορθωτικων κινησεων το χειμωνα αν διαβασα καλα το σκεπτικο των αποκλεισμων που μας εχει επιβαλει η επο ακομα κι αν υπαρξειτο διοικητικο πραξικοπημα που βλεπουμε στον υπνο μας(ακομα και σε Βιντεο...!)
Ψυχραιμια χρειαζεται μεγαλη ,δεν ειναι λιγο πραγμα να βαζεις στην αρενα μια ομαδα που οχι μονο δεν σκοτωσε ποτε ταυρο αλλα ουτε και τον ειδε απεναντι της ποτε.ΑΝ αυτο δεν εμπνεει φοβο μπραβο τους και μπραβο και στους αξιους Αεκτσηδες που θα σταθουν διπλα τους οχι μονο στα πρωτα ψαξιματα αλλα σε ολη τη διαρκεια αυτου του βασανου που θα εχει Τουμπες,Κρητες,Περιστερια και αγωνες χωρις αυριο στο αχανες οακα.Ας ελπισουμε οτι καπου θα πλαναται η σκεψη του τεραστιου αλλα κοιμωμενου ,με το οπλο στο χερι ,κοσμου της ομαδας,η αυρα και η ενεργεια της ιστοριας μας .Η Μπολτον και η Πρεστον Νορθ εντ ειχαν τροπαιοθηκες οταν η Γιουναιτεντ ,η Λιβερπουλ κι ηΤσελση ηταν Πανιωνιος(συγγνωμη καθαρα τυχαια αναφορα..).Σ'αυτη τη περιπτωση ας μη μιμηθουμε την ΑΓΓΛΙΑ..!