Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Προβληματισμού συνέχεια



Μετριότατη εμφάνιση για την ΑΕΚ στο σημερινό παιχνίδι, με σαφέστατους και φανερούς υπεύθυνους. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως το γεγονός πως λείπουν παίκτες αξίας από την ΑΕΚ δεν μπορεί να αποτελεί εσαεί ελαφρυντικό για τον Βλάχο. Η πειραματική ενδεκάδα που παρέταξε στον αγώνα είχε διάρκεια ζωής 15 λεπτά μέχρι να καταλογιστεί το (ανύπαρκτο) πέναλτι στον ΟΦΗ. Χρησιμοποιήθηκαν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ξαναπαίξει ποτέ μαζί, σε περίεργες θέσεις και το ανακάτεμα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αντί να βελτιώνει, μπέρδευε τους πάντες. Τι στο διάολο δούλευε επί μια βδομάδα ο Βλάχος στα Σπάτα, με ποιο σύστημα, ποιους παίκτες, σε ποιες θέσεις και τι παρέταξε ; Δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ο Βλάχος έχει σαφέστατη ευθύνη για την εικόνα της σημερινής αναμέτρησης και θεωρώ πως δεν πρέπει να αφήνουμε την κατάσταση να διαιωνίζεται χωρίς να κάνουμε την οποιαδήποτε κριτική. Δεύτερο που με προβληματίζει είναι η εικόνα του παίκτη Ρίκκα. Μιλάμε για έναν φρικτό μέσο με περιορισμένη αμυντική αντίληψη, ανύπαρκτη επιθετική, σοφτ όσο και το βούτυρο ΜΙΝΕΡΒΑ και κυρίως πολύ χαμηλής αυτοπεποίθησης. Το γεγονός πως λανθασμένα βρέθηκε σε προηγούμενες χρονιές της ΑΕΚ δεν μπορεί να τον καθιστά βασικό και αναντικατάστατο στο κέντρο όταν μπαίνει ο μακρυμάλλης Νικολιάς που κάνει τα βασικά και μοιάζει Ινιέστα σε αυτή την ομάδα! Ημαρτον με τον Ρίκκα που δεν έκανε ούτε μια (ούτε μια όμως) πάσα μπροστά. Όλες πίσω στα 2 ή στα 50 μέτρα που ήρθαν να προστεθούν σε θλιβερές απόπειρες σέντρας και λανθασμένων κινήσεων στο χώρο. Απλά απαράδεκτος.

Η φυσική κατάσταση της ομάδας, είναι όπως αναμενόταν (λόγω ηλικίας παικτών) αποκαρδιωτική. Μετά το 65, δεν μπορούσαμε να τρέξουμε (πέραν Κοντοέ που θεωρώ πως ήταν ο κορυφαίος), να πιέσουμε να διεκδικήσουμε το βαθμό της ισοπαλίας. Προβληματισμού συνέχεια, τα στομάχια σφίγγονται και η νίκη πρέπει να έρθει σύντομα….

2 σχόλια:

απ'το 58 στη 18 είπε...

PES 13
Eχοντας απιστευτο και πολυωρο πονοκεφαλο,μπαινω για να μαζεψω τα κομματια του οικοδεσποτη.Ειδα απο το 25' και μετα και παρακαλουσα να αποκοιμηθω.Πρεπει συνεχεια να επιτιθεμεθα σε ανεμομυλους (Ρικκα,Γκερειπο,Λαγο) σαν τον Δον Κιχωτη?Ηεικονα της μεγαλης ομαδας ειναι αναμνηση.Τα μεγαλα κατορθωματα ειναι εξω απο τις δυνατοτητες μας,οι λυσεις ειναι γνωστες και λιγες.
Το να αλλαξει προσωπο ο οιοσδηποτε παικτης γινεται.Στο PES2013.Εδω ειναι μια ομαδα β,γ εθνικης με ενα προπονητη που ποτε δεν ανεδειξε ξεχωριστο εργο.Η αποδομηση με τις αποχωρησεις λογω μπατζετ εφερε αυτο το τημ να παιζει με τον ιστορικο Δικεφαλο και να μην ειναι η ΑΕΚ Νεας Κυζικου αλλα η ομαδα που εχει αυτη την παραδοση.Με μαγια δεν αλλαζει τιποτε,η συνταγη ειναι προδιαγραμμενη για χαμηλη πτηση ,δηλ,αναγκαστικη προσγειωση.Αδικα πεναλτυ,ατυχιες,συμπτωσεις συμβαινουν κυριως σε μικρες ομαδες και τωρα τετοια ειμαστε.Το ειδικο βαρεος της φανελας μαλλον ειναι τροχοπεδη γιατι σε μια γρηγορη επισκοπηση παικτων μετριων και κατω οπως των δικων μας βλεπω οτι δεν ειναι μονο η ΑΕΚ χαλια.Το ονομα τους αγχωνει.Κατω απο τις 5-6 ομαδες με υποφερτο ροστερ ολοι ειναι μια βιαστικη εκθεση ελληνικου ποδοσφαιρικου προιοντος που σπρωχτηκε χωρις να ωριμασει με καποιες προσθηκες εμπειρων αλλα μετριων ξενων.
Εχει δρομο η συνεχεια ,σκληρο και με πολλες ηττες.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:Αν φιλοτιμηθουν αυτοι οι καλοι ανθρωποι και μας κανουν τη" Χαρρις" πριν το Δεκεμβριο το πραγμα θα αλλαξει αλλιως θα μεινουμε να επαναλαμβανουμε χιλιοειπωμενες διαπιστωσεις.

απ'το 58 στη 18 είπε...

Παλι λαθη πληκτρολογησης,πονοκεφαλος γαρ