Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Το πρόβλημα του να έχεις μεγάλο όνομα στην παρούσα φάση



Σκεφτόμουν πως είναι δυνατόν η ΑΕΚ να έχει πάρει μόλις 1 βαθμό σε τέσσερα παιχνίδια έχοντας αντιμετωπίσει - πέραν του Αστέρα Τρίπολης από τον οποίο μάλιστα έχασε αδίκως- μέτριες προς κακές ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτό που λείπει από την φετινή ΑΕΚ δεν είναι το ίδιο με τις προηγούμενες χρονιές. Η ΑΕΚ ακόμη και πέρσι είχε δυο σημαντικά στοιχεία που με αντικειμενικά κριτήρια την έκανε πρωταγωνίστρια στο πρωτάθλημα. Εμπειρία και κυρίως ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ. Προσωπικότητες όπως ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος, ο Καφές, ο Γεωργέας, ο Γκούντιονσεν έστω κι αν δεν έπαιζε. Η εμπειρία φέτος λείπει και όταν ως προσωπικότητες της ομάδας προβάλλουν ο … Ρίκκα, ο Λαγός και ο Ντίμι τα πράγματα είναι ανυπέρβλητα δύσκολα.

Από αγωνιστικής άποψης, και κοιτάζοντας το πρόγραμμα της συνέχειας δεν μπορώ να βρω έναν αγώνα και να πω μετά πλήρους βεβαιότητας πως θα κερδίσουμε. Ούτε έναν. Κι αυτό συμβαίνει για έναν λόγο. Δεν υπάρχει καμία ομάδα στο πρωτάθλημα, ίσως μόνο ο Ολυμπιακός, που να είναι σε θέση να μας υποτιμήσει. Ο ΟΦΗ, η Κέρκυρα, ο ΠΑΣ, ο Πανιώνιος,  η Βέροια, ο Πλατανιάς, ο Λεβαδειακός, είναι όλες ομάδες με παίκτες που έχουν εμπειρία σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Μας αντιμετωπίζουν λόγω ονόματος ως μεγάλη ομάδα και επειδή ποδοσφαιρικά είναι καλύτεροι από μας, απλώς επικρατούν. Η ΑΕΚ χρειάζεται τύχη, πολλή τύχη για να καταφέρει να πάρει νίκες ιδίως εκτός έδρας με αυτού του τύπου τους αντιπάλους που στο κάτω κάτω της γραφής είναι οι άμεσοι αντίπαλοι μας.

Δεν περίμενα ποτέ ότι το ΟΑΚΑ θα είναι τόσος ανασταλτικός παράγοντας παρά την καλή διάθεση των φιλάθλων μας και την στήριξή τους μέχρι στιγμής που είναι αδιαμφισβήτητα τρομερή. Ματς όπως αυτά που έχουμε δώσει εντός έδρας μέχρι στιγμής, ενδεχομένως να είχαν κερδηθεί σε ένα γήπεδο «κλουβί» τύπου Ριζούπολης ή Λεωφόρου. Η πίεση είναι μικρή, όσο δυνατή και αν είναι η φωνή στο ΟΑΚΑ.

Χρειάζεται υπομονή κι ελπίζω να έρθει μια ανέλπιστη νίκη το Σάββατο προκειμένου να τονώσει το ηθικό μας.

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ

Πρεπει να μιλαμε για το προβλημα?
Μπορει καποιος να βοηθησει?
Ειναι κατι που ειχαμε προβλεψει?
Εγινε αυτο που περιμεναμε αλλα ελπιζαμε οτι θα διαψευσθουμε?
Εχει νοημα η αποδοση ευθυνων σε ουσιαστικα ανευθυνους?
Ποιες ειναι οι δοσεις για τη συνταγη της αποτυχιας,της απολυτης ηττας?
Υπαρχει καποια νικη στο ιστορικο αυτης της ομαδας των 3 μηνων?
Ειναι αδυνατη η αναστροφη δηλαδη ο μη υποβιβασμος?
Μπορει να κερδιζεις τοσα κορνερ και να μη μπορεις καν να απειλησεις.απο το στημενο που στατιστικα φερνει κατι?
Πως ομως γινεται να το ''τρως ''απο το πρωτο η το δευτερο κορνερ που παραχωρεις κανοντας το κλασικο λαθος-τιμωρια που συνηθιζεις?
Οι αλλες ομαδες που στηθηκαν με λιγο καλυτερα υλικα εχουν τοσο"γατους""σκαουτερς?
Εχουν τοσο καλυτερους προπονητες?
Ο κοσμος εχει τη δυναμη να εμπνευσει αυτο το ληθαργικο ροστερ που συν τοις αλλοις αποδεκατιζεται απο κιτρινες,κοκκινες ,μπλε?
Μπορει να εξαιρεθει ποδοσφαιριστης απο αγωνιστικες υποχρεωσεις λογω ""οικογενειακων"(εξαιρειται η υγεια αλλα δηλωνεται)?
Αληθευει οτι ο Γκερειρο πηγε στη Πολωνια απο τον Ειρηνικο Ωκεανο με αποτελεσμα να παθει σκορβουτο κατα τη μεταφορα?
Να διαισθανομαστε το "στριβειν δια του αρραβωνος""?
Αν ναι ,ποια θα εινα τα επομενα σεναρια?
Λες να μην ερθουν και τα λεωφορεια να μας παρουν?(Απο το ανεκδοτο με τον Ποντιο αλεξιπτωτιστη που διαπιστωνει πεφτοντας οτι δεν θα ανοιξει το αλεξιπτωτο του .γιατι χαλασε..)