Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Οχι στον αποπροσανατολισμό



 http://s1.aek365.com/uploads/articles/73fa81cf09d29ffb55b23cf5d1fcc695_91554.jpg
Ήταν όμορφη η Σαββατιάτικη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, χωρίς η ομάδα να πιάσει υψηλή απόδοση, ωστόσο είναι πολύ θετικό το γεγονός πως κατάφερε να διαχειριστεί σχετικά άνετα το προβάδισμά της. Το γκολ του Γκερέιρο ήταν εξαιρετικό, υψηλής τεχνικής δυσκολίας περνώντας όμως σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα υπόλοιπα γκολ που επετεύχθησαν στη Σούπερλιγκα σε μια αγωνιστική με απίθανα τέρματα σπάνιων εμπνεύσεων. Το φαουλ από τόσο κοντά, είναι μια υπερεκτιμημένη φάση στο ποδόσφαιρο καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να εκτελεστεί ένα χτύπημα με την μπάλα αφενός να περνάει πάνω από το τοίχος και αφετέρου να προλαβαίνει να «κατέβει» στην εστία λόγω της κοντινής απόστασης. Ο κωμικός πανηγυρισμός αλά Pro Evolution του Γκερέιρο, προκάλεσε τόσο τους ξέφρενους πανηγυρισμούς, όσο και την ειρωνεία των οπαδών μας όπως φαίνεται και στην φωτογραφία του κειμένου, με τον ομοϊδεάτη μας να χρησιμοποιεί την παραδοσιακή ελληνική χειρονομία.

Χθες έγινε και η πολυαναμενόμενη συνάντηση Δημητρέλλου-Βιντιάδη με τον τελευταίο να δηλώνει πως μπαίνει στην ΑΕΚ ΑΝ γίνει ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο. Μια ρύθμιση που έχει περάσει από 40 κύματα, και που προ μηνός φαινόταν πολύ δύσκολη να κατορθωθεί. Ο Βιντιάδης που ασχολείται με την ΑΕΚ από τις 27 Αυγούστου του 2012, έβαλε και πάλι το «ΑΝ» στην πρόταση του, όμως και πάλι δεν μπορώ να μην παραδεχθώ πως εκτιμώ τις προθέσεις του. Το γεγονός πως η ομάδα μας έχει πάρει τα πάνω της τον τελευταίο καιρό έχει αποπροσανατολίσει σε μερικό βαθμό την καθημερινότητα ως προς τα διοικητικά, αλλά ο Βιντιάδης παραμένει η μόνη λύση, όσο και αν κάποιοι ελπίζουμε ακόμα σε επάνοδο του Νικολαϊδη, του οποίου η κινητικότητα στο facebook με συνεχή σχόλια ως προς την ΑΕΚ έχει δημιουργήσει ελπίδες στους φίλους της ομάδας.

Όπως είχε γραφτεί στο Blog την περίοδο που ο Ψωμιάδης κρατείτο στα Σκόπια και δεν ερχόταν στην Ελλάδα, η κωλυσιεργία των Αρχών της γειτονικής χώρας ως προς τα έγγραφα δεν επιτρέπει στην διαδικασία να ολοκληρωθεί προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα στην ΑΕΚ. Το δαιδαλώδες δικαστικό σύστημα της χώρας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο νομικό επιτελείο της ΑΕΚ, η ομάδα κινδυνεύει με χρεωκοπία, ενώ παράλληλα ζημιώνεται και  το κράτος που έχει λαμβάνειν από την υπόθεση.

Όσο κι αν η άνοδος στη βαθμολογία μας έχει φέρει μόλις 5 πόντους από την ζώνη των πλειοφ, δεν πρέπει να υπάρξει αποπροσανατολισμός ως προς τον στόχο που δεν είναι άλλος από την Παραμονή στην κατηγορία. Απέχουμε 4 βαθμούς από τον υποβιβασμό και η αναμέτρηση με την Κέρκυρα αν δεν κερδηθεί θα μας φέρει εκ νέου σε δύσκολη θέση. Λαμβάνοντας υπόψη πως μπαίνουμε σε μια δύσκολη τετράδα αγώνων μετά των αγώνα με τους Φαίακες αντιμετωπίζοντας κατά σειρά τον ΠΑΟΚ εντός, τον Πλατανιά εκτός, τον Παναθηναϊκό εντός και τον Ολυμπιακό εκτός, είναι πολύ πιθανό ο αγώνας με την Βέροια στις 16 Μαρτίου να αποτελεί τελικό επιβίωσης. Συνεπώς τα κεφάλια μέσα, δουλειά και στόχος την άλλη βδομάδα να προσθέσουμε άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι. Η Κέρκυρα άλλωστε παίζει το τελευταίο της χαρτί για παραμονή έχοντας μείνει ήδη πίσω στην βαθμολογία και ως γνωστόν η ΑΕΚ θα παραταχθεί χωρίς τον Αντώνη Πετρόπουλο.
Καλή εβδομάδα σε όλους!

4 σχόλια:

απ'το 58 στη 18 είπε...

...THE DAY AFTER
Εχει επικρατησει να επιχειρηματολογουμε υποθετικα δεχομενοι ενα επιθυμητο η και ανεπιθυμητο σεναριο η εξελιξη βαζοντας σαν προμετωπιδα την"Επομενη Μερα".Δεν ξερω αν η εκφραση προηγειται της ομωνυμης χολλυγουντιανης ταινιας με το θεμα παρμενο απο μια πιθανη ατομικη καταστροφη.Εχουμε μια ομαδα που ζει την περιπετεια της κι εχει δωσει δειγματα οτι παλευει στη σωστη κατευθυνση τελευταια.Υπαρχει ενας μηνας ,ο επομενος που θα δοκιμασει αφορητη πιεση,ανεξαρτητως του αυριανου στην Κερκυρα.Εκτιμηση μου ειναι οτι οιαδηποτε θετικη συγκομιδη προκυψει θα προσμετρηθει πολλαπλασια στο ενεργητικο σωτηριας που ειναι και ο τιτλος του φετινου ταξιδιου μας.Δεν ειναι καθολου ευκολοι οι 10 περιπου βαθμοι που ασφαλιζουν με αερα και 2-3 αγωνιστικες εγκαιροτερα την ανακουφιση.
Διαπιστωνω μια περιρρεουσα πεποιθηση απο τριτους οτι δεν πεφτει η ΑΕΚ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ αλλα και λογω μιας συμπαθειας που κερδισαμε με τη παρουσια μας.Το αγχος μας δεν επιτρεπει να αφομοιωσουμε τις οποιες θετικες παραμετρους αφηνει το περασμα αυτης της ισχνης ομαδας.ΤΟ Ερωτημα ειναι τι θελουμε να μεινει απο αυτην οχι σαν οπαδοι γιατι δεν θα βγαλουμε ακρη αλλα σαν οργανισμος σαν προτζεκτ διοικητικο...Εχει λιμνασει η περιφημη διαδοχη,εχει λαβει χαρακτηρα "ζητηματος"οπως μαθαμε να το λεμε στη πολιτικη ιστορια-το ανατολικο,το κυπριακο το μακεδονικο κλπ-και ανεξαρτητως των αλλεπαλληλλων αιτιασεων του μπλοκ Βιντιαδη που απορω γιατι θελει με τοσο λιγα,το σκηνικο δεν επιτρεπει αλλους υποψηφιους Μεσσιες.Σιγουρα δεν ευδοκιμουν λυσεις -μπαλωματα με το χαρακτηρα της ελεημοσυνης η του προσωρινου φιλοτιμου.Ο Ντεμης η φοβαται η καιγονται τα χαρτια του πριν τα φανερωσει..
Για να εξηγουμεθα δεν νομιζω οτι υπαρχει ακομα και "αντιφρονων"Αεκτσης που να μην βλεπει οραματα με τον Μελισσανιδη.Αυτος και μονο ειναι ο Αττιλας,η οργη του Θεου που μπορει να περασει την αιχμαλωτη στα προβληματα ΑΕΚ στη Γη της Επαγγελιας.Αυτος ειναι η απολυταρχικη εξουσια που θα ενωσει ολες τις σκορπιες "φυλες",ολα τα αμφιβολα κινηματα σωτηριας και θα μιλησει τη γλωσσα της αναστασης.Κατανοω λοιπον απολυτα και επικροτω διαφωνοντας με τον τροπο προσεγγισης,την κινηση των οπαδων να κεντρισουν τον κιτρινομαυρο εαυτο του.Δεν ειναι ομως ευκολο να καταλαβουν καποιοι απο μας οτι ο εν λογω επιχειρηματιας εχει στοχευσει δραστηριοτητες αντιρροπες η ασυμβατες με την πιθανη εμπλοκη του, που μεσα του τον καιει ισως, με την ΑΕΚ.Τα απαιτουμενα χρηματα ειναι φυστικια για αυτον και μαλιστα αραπικα αλλα ...
Η βασικη σκεψη λοιπον ειναι τι γινεται αφου σωθουμε ?Περιμενουμε τη νεα σαιζον για να δουμε αν θα "ξανασωθουμε"?Εστω οτι κραταμε τον κορμο,που σιγουρα εχει χυμους ζωης, με μυαλο που δεν υπηρχε περυσι ,με προπονητη πιο σοφο,εστω τον Λινεν και τεχνικη υποστηριξη την υπαρχουσα .ΟΜΩΣ τι θα παμε να κανουμε?Δεν πρεπει να παραμεινουμε σε καθεστως ομηρειας για δευτερη χρονια,η ισορια αυτη πρεπει να εξελιχθει,δεν διαφωνουμε με τον μη πρωταθλητισμο εφ'οσον δεν ερχεται μπατζετ,συμφωνουμε ομως σε ενα υγιες μοντελο που θα ενηλικιωνεται.Αυτο ειναι προοδος.
Ξεχασα να αναφερω πως αυτος ο χορος των καραραμενων στην ουρα της βαθμολογιας μας συμφερει οσο διαρκει η φθορα των μεταξυ τους αναμετρησεων αλλα εχει και κινδυνους γιατι δεν γινεται θα υπαρχει σιγουρα καποιος προστατευομενος η -οι.Μπορει η Βεροια να εχει μιμητες αφου πηρε Χ στο Περιστερι ,απο την ομαδα που πηρε Χ στο 90 με ανατροπη στο Καραισκακη.!Παντως ομολογουμενως ο οσφπ δεν χρειαζοταν τη συνδρομη της διαιτησιας που εδινε ολα τα αμφισβητουμενα υπερ του στη Τριπολη για να το παρει στο 92 ...Πραγματικα πιστευω οτι ο προεδρος του παο πεφτει θυμα ανηλεους Bullying απο τον αντιστοιχο του οσφπ.Του σφυριζουν πεναλτυ αλλα ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ στο 90φευγα χανει τη νικη και το αλλο Σαββατο στο ιδιο γηπεδο o χοντρος προεδρος παιρνει νικη στο 92 '!...

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΗΜΑΡΤΟΝ
Οι αραιες εμφανισεις μου στο μπλογκ και τα γριππωδη φαινομενα σαββατιατικα δεν δικαιολογουν λαθη οπως το Χ αντι 2 που αναφερεται στην ομορφια του ποδοσφαιρου με το 2-3 του Αναστο επι του θρυλου και τα απιθανα γκολ της ομαδας του, που δεν ξερω σε τι θεο πιστευει αφου της παιρνει η ΒΕΡΟΙΑ βαθμο εδω..

απ'το 58 στη 18 είπε...

(ΔΕΝ)ΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ*
*Παληο φοιτητικο συνθημα που ακουγοταν στα αμφιθεατρα μετα απο εκλογικες αναμετρησεις η ψηφοφοριες με το χερι...
Οπως ειπα και χθες, θελοντας να παραμεινω νουνεχης μεσα στη χαρα ττης δυσκολης νικης στη Κερκυρα μπαινουμε σε ενα μηνα-τουνελ.Ο τροπος που στηθηκε η ομαδα σημερα υπερασπιζομενη τπ 0-1 χωρις τον κυριο επιθετικο της μου επιβεβαιωσε τη προοδο στην "πνευματικη "λειτουργια των νεοσσων και απειρων παικτων καθως και τη σωστη στελεχωση με βαση τα υπαρχον υλικο.Οπως ο καινουργιος οδηγος στο ξεκινημα του εχει την προσοχη του σε ενα σωρο παραγοντες και μοιραια πεφτει σε λαθη,μη εμπιστευομενος τους σωματικους αυτοματισμους που δινει η οδικη εμπειρια μονο ,βλεπω οτι αποβαλλει και η ΑΕΚ αυτο το πελαγωμα,αυτη την απογνωση που διεκρινε την αναπτυξη της στα πρωτα 10-12 ματς.Λογω τριβης,λογω ΛΙΝΕΝ,λογω ενισχυσης ,λογω αντιπαλων.Δεν θα εκπλαγω ουτε θα απογοητευτω αν με παοκ,παο,οσφπ παρουμε 1 βαθμο.Ειναι πιθανοτατο,αλλα τοτε πρεπει να φανουμε συνεπεις με ΒΕΡΟΙΑ,ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ και να παρουμε κατι απο λειβαδια,πλατανια,πας,ατρομητο εξω...Πονταρω στη μαχη εκ του συσταδην των χαμηλων θεσεων περισσοτερο παρα σε κατι καταπληκτικο απο μας,υπο την αιρεση να μη γινει καποια κοιλια που θα ταραξει την ψυχολογια.Το αλληλλοφαγωμα και η σχεδον σιγουρη αποχωρηση τηΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ειναι η συνταγη παραμονης.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ οτι αμεσως μετα, απο τη σαιζον ΑΥΤΗ δηλαδη πρεπει να εκπονηθει το σχεδιο 13-14.Καποιοοι το ξερουν καλυτερα απο μας.ΑΣ ΣΠΕΥΣΟΥΝ.


*Θαθελα να μοιρασθω δημοσια τη χαρα μου για την επαγγελματικη επιτυχια του οικοδεσποτη,,ειμαι σιγουρος οτι ειναι θεμα χρονου και το επομενο βημα .ΜΠΡΑΒΟ!

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΘΕΜΑΤΑ-ΠΑΓΙΔΑ

Ενω εχουμε μπει σε μια ροτα ηρεμοτερη και ατενιζουμε τα 4 ματς που ερχονται με συγκρατημενη απαισιοδοξια ως προς τη συνολικη συγκομιδη τους,νορμαλ αυτο,ενσκηπτουν στην επικαιροτητα 2 θεματα.Το ενα ειναι η καπως "εκβιαστικη"αναφορα και εμπλοκη, περισσοτερο απο αλλους κι οχι τον ιδιο καθαρα,Μελισσανιδη στα σεναρια διοικησης με ταυτοχρονο μπλεξιμο ανενεργων παραγοντων (με οικονομικες δυνατοτητες)ακουσιως ,αλλα και ενεργων οπαδων,βετερανων κλπ εκουσιως( χωρις ομως οικονομικες δυνατοτητες).Το δευτερο ειναι η παραιτηση Βενεδικτου και η εκλογη νεου Παπα...(κληθηκα να σχολιασω απο κυκλους του μπλογκ).
Δεν ξερω ποσο ωφελει οταν μαλιστα δεν δειχνει να εχει ψωμι η εμφανιση και καλλιεργεια απο τον Αθλητικο Τυπο ενος μαλλον λυπητερου σηριαλ με τον πραγματι επιθυμητο σαν μεσσια της ΑΕΚ.Στεκομαι σκεπτικα και στην απορια του οικοδεσποτη στα περι ηθελημενης προβολης η αντιπερισπασμου και καταληγω παλι στο οτι η ΑΕΚ χαμενη βγαινει.Το να απαξιωνεται εμμεσως απο πρωην επενδυτες κατα τη διαρκεια της εστω σαπουνοπερας Βιντιαδη αλλα και να διαπραγματευεται η τυχη της απο καπως ακομψες η και αδεξιες πρωτοβουλιες (παρα τις αγαθοτατες προθεσεις ολων)προσθετει αχρηστη παραταση στην κορεσμενη απο αναμονες κοινη γνωμη.Συνηθως κανει κακο να βαζουμε το μαχαιρι στη πληγη... Η επικληση του αεκτσηδικου φιλοτιμου φοβαμαι οτι πρεπει να παψει να χρησιμοποιειται αλλα και ν'αναφερεται γιατι κινδυνευει να χαρακτηριστει γραφικοτητα και ανοησια τους δυσκολους καιρους που ζουμε.Στο τελος της ημερας οπως θαλεγε ο Σπυγοπουλος ποδοσφαιρο ειναι,διασκεδαση,αλατοπιπερο, δεν χανεται ο κοσμος...Εχουμε μεγαλη οπαδικη βαση,γνωστο, η οποια υποφερει με την ακυβερνησια και την ανεχεια αλλα μακαρι να σταματουσαν αυτα στη μπαλλα..Δεν ειναι ιδιοκτησια μας η ΑΕΚ,η πραγματικοτητα διπλα στον αθλητισμο ειναι δυσμορφη πολυ και δεν ειναι το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο να πεισθει καποιος να μπει και να επενδυσει...Το οτι επικειται ραντΕβου ΒΙΝΤΙΑΔΗ με κυβερνηση για αναταξη των χρεων ,θετικο ακουγεται αν ευοδωθει..
Ως προς τα παπικα δηλωνω την ικανοποιηση μου για τη σταση του αποχωρησαντος Ποντιφηκα αφου οντως εκτιμα την πλεον αδυναμια του να ηγειται του Καθολικου δογματος.Το Βατικανο σαν τεραστιος οργανισμος που διοικειται απο ανθρωπους εχει παντα τα εσωτερικα του προβληματα παροτι λιγα βγαινουν στην επιφανεια και πολλα αποσιωπουνται ...Για να μη ξεφυγω προς τη φαιδροτητα ασχολουμενος με κατι που δεν ειμαι καλος γνωστης,καταληγω με την εικασια η και προβλεψη οτι ο νεος Εκλεκτος του Κονκλαβιου θα προερχεται ειτε απο τον Τριτο Κοσμο και δη την Αφρικη (επικαιρη επιλογη που θα ευαισθητοποιησει και θα κινητοποιησει τις αντιρατσιστικες και αντιπολεμικες πρωτοβουλιες) ειτε απο την Λατινικη Αμερικη ,το Μεξικο ας πουμε,απ'οπου εκτος του οτι δεν εχει ξαναεπιλεγει απολαμβανει ως θεσμος υστερικη λατρεια και ποσοστα αποδοχης με χαρακτηριστικα ποπ σταρ.Φυσικα πρεπει να λαμβανονται υπόψιν οι διεθνεις συγκυριες και τα "μηνυματα"-συμφεροντα που θελει να μεταδωσει στον κοσμο η οποια Ταξη Πραγματων.Δεν ηταν εκπληξη τελικα η τοτε επιλογη του Πολωνου ΒΟΙΤΥΛΑ ενω στην χωρα του ανεδεικνυετο το κομμα της Αλληλεγγυης και "προετοιμαζοταν" το τελος του ανατολικου μπλοκ.Τοτε δεν υπηρχε καν σαν σκεψη η λεξη παγκοσμιοποιηση .Ολως τυχαιως επινοηθηκε αργοτερα...
Δραπετευω απο τα μη αθλητικα που αλλωστε ειναι ενδιαφεροντα αλλα κανενας δεν ενδιαφερεται για τη γνωμη μου νομιζω.
Συντασσομαι με το πανενωσιτικο καλεσμα με παοκ και ζητω να μεινουν μακρια οσοι πιστευουν οτι δεν βοηθουν...Ακομα και οι γατες.